راز عصاره گیری قهوه
تا به حال به بهبود کیفیت قهوه خود فکر کرده اید ؟ شاید عصاره گیری قهوه آسان تر از آنچه فکر می کنید باشد. با درک این میزان، میتوان اسیدیته، شیرینی و تعادل بین آن ها را بهتر کنترل کرده و از فنجان قهوه خود لذت ببرید. با دانستن نسبت آب به قهوه، درشتی و ریزی آسیاب، برشته بودن قهوه، دمای آب و مدت زمانی که عصاره گیری انجام می شود می تواند به فنجان مورد علاقه خود رسید.

چگونه عصاره گیری قهوه بر طعم و مزه تاثیر می گذارد ؟
ترکیبات قهوه در زمان استخراج به صورت یکسان استخراج نمی شوند. قهوه هایی که عصاره گیری کمتری برای آن ها انجام می شود شیرینی و تلخی لازم را نداشته و طعم ترش تری خواهند داشت. از طرفی دم کرده ای که بیش از حد عصاره گیری شده باشد طعم تلخی خواهد داشت. شما می توانید با کنترل موارد فوق، قهوه ای بسازید که مطابق با سلیقه و ذائقه شما باشد. ترکیباتی که از عصاره گیری استخراج می شوند شامل
- کافئین
- اسید ها ( برخی از آن ها طعم شیرینی و یا ترش ایجاد می کنند)
- قندها
- لیپید ها
- کربوهیدرات ها
با کنترل کردن نحوه استخراج این ترکیبات، همانگونه که گفته شد می توان کنترل بیشتری در طعم و مزه قهوه خود داشته باشیم.
نحوه کنترل عصاره گیری قهوه
برای بدست آوردن بهترین طعم ها نیاز به تجربه و آموزش است. درک اینکه چه مقدار نحوه عصاره گیری مهم است می تواند در عیب یابی طعم قهوه شما تاثیر گذار باشد. دانش میزان حرارت آب، فشار برای استخراج ترکیبات قهوه، زمان استخراج و نوع آسیاب بسیار مهم است. در ادامه به برخی از مواردی که ممکن است در زمان عصاره گیری با آن ها مواجه شده باشید را بیان خواهیم کرد.
قهوه شما بعد از عصاره گیری ترش است ؟
در این حالت ممکن است که عصاره گیری کمتری انجام شده باشد و طعم اسید بیشتری نسبت به سایر ترکیبات داشته باشید. دم کردن آهسته تر به همراه آسیاب ریزتر دانه های قهوه را امتحان کنید.
قهوه شما بعد از عصاره گیری تلخ است ؟
در این حالت ممکن است قهوه بیش از حد استخراج شده باشد. آسیاب درشت تر را امتحان کرده و سرعت دم آوری را به زمان کمتری کاهش دهید.
تاثیر دانه قهوه در عصاره گیری
برای بهترین عملکرد نیاز به دانه قهوه تازه دارید. در صورتی که دانه ها شما کمی کهنه هستند، آسیاب را به صورت ریزتری انجام دهید تا ترکیبات قهوه سریع تر خارج شود.
دانه های بو داده شده تیره به علت در معرض بودن حرارت بیشتر، حلالیت بیشتری دارند. بهتر است از آسیاب درشت تری استفاده کنید. همچنین می توانید با توجه به نیاز خود، از آسیاب های خانگی و یا صنعتی استفاده کنید و دانه قهوه خود را قبل از دم آوری آسیاب کنید. برای تهیه مرغوب ترین دانه های قهوه عربیکا و ربوستا به قسمت محصولات تلنت مراجعه کنید.
متغیرها بر استخراج و تهیه قهوه
رست قهوه با توجه به ویژگی های ژنتیکی اش متغییر است. ما میتوانیم با تنظیم کردن برخی دیگر از موارد در زمان تهیه قهوه خود، بهترین دم آوری را داشته باشیم. ما میتوانیم با تنظیم کردن برخی دیگر از موارد در زمان تهیه قهوه خود، بهترین دم آوری را داشته باشیم.
آسیاب قهوه
اندازه آسیاب مهم است. زیرا استخراج با قهوه ریز آسیاب شده از قهوه درشت سریع تر انجام می شود که میتواند با طولانی تر شدن زمان عصاره گیری در تلخی قهوه موثر باشد. ترکیبات قهوه در آسیاب های ریز سریع تر انجام می شود.
آسیاب درشت به معنای اسیدیته بیشتر است و ترکیبات طعم دهنده کمتری را در زمان کوتاه استخراج می کند. در این صورت می تواند زمان دم آوری قهوه را افزایش دهد. برای مشاهده انواع آسیاب قهوه دستی کلیک کنید.
دم آوری
روش دم کردن قهوه هرچه طولانی تر باشد زمان استخراج بیشتر است. به طور کلی دمنوش های کوتاه اسیدی تر و دم های طولانی تر تلخ تر هستند.در ادامه به چند مورد آسیاب قهوه در روش های متفاوت اشاره خواهیم کرد. در نظر داشته باشید میزان آسیاب قهوه، یکی از فاکتورهای مهم در طعم و مزه قهوه هستند.
عصاره گیری قهوه اسپرسو
برای اسپرسو آسیاب ریزتر مناسب تر بوده که به آب اجازه می دهد به راحتی با ترکیبات قهوه ترکیب شوند. از طرفی زمان عصاره گیری بسیار کوتاه بوده که آسیاب ریز در طعم و مزه بسیار موثر است. با این وجود با توجه به میزان قدرت دستگاه اسپرسوی خود میتوانید میزان آسیاب قهوه خود را کمی تغییر دهید.
عصاره گیری قهوه با موکوپات
زمان تهیه قهوه با موکوپات کوتاه است. با این وجود، دانه قهوه موکوپات به آسیاب ریز نیاز دارد. برای بهترین طعم و مزه از آسیاب متوسط به ریز و یا ریز دانه های قهوه استفاده کنید. برای تهیه موکوپات میتوانید به سایت پارتاک مراجعه کنید.
عصاره گیری قهوه با فرنچ پرس
فرنچ پرس دم آوری طولانی تری دارد. به همین دلیل استفاده از آسیاب درشت پیشنهاد می شود. آسیاب درشت می تواند باعث کند کردن دم آوری و همچنین از تلخی قهوه جلوگیری کند.
عصاره گیری قهوه برای قهوه ترک
زمان دم آوری قهوه ترک، در این روش سریع است. شما به آسیاب خیلی ریز نیاز خواهید داشت.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه قهوه ترک
عصاره گیری قهوه با سایفون
این سبک قهوه ساز ها مانند سایفون به صورت چکه ای هستند و زمان مناسبی برای عصاره گیری دارند. بهترین اندازه آسیاب می تواند آسیاب متوسط باشد.
عصاره گیری قهوه با کمکس
برای تهیه قهوه با کمکس، آسیاب متوسط و کمی درشت پیشنهاد می شود. با استفاده از آسیاب ریز، فیلتر کاغذی کمکس مسدود و سرعت دم آوری قهوه به کندی انجام خواهد شد.

دما و کیفیت آب
دمای ایده آل برای عصاره گیری قو بین 91 تا 96 درجه سانتی گراد است. در این دمای زیرنقطه جوش بهترین زمان برای حل شدن ترکیبات قهوه با آب است. هرچه دمای آب بالاتر باشد استخراج با سرعت بیشتری انجام خواهد شد. و از طرفی اگر دمای آب خنک تر باشد، عصاره گیری به زمان بیشتری نیاز خواهد داشت.
استاندارد های آب نیز می تواند در طعم و مزه قهوه شما موثر باشد. آب سخت حاوی مواد معدنی بوده که در عصاره گیری موثر است. به عنوان مثال منیزیم به استخراج طعم های تند و میوه ای کمک می کند. وجود مواد معدنی بیش از اندازه استاندارد در آب، می تواند زمان استخراج و همچنین ترکیب قهوه با آب را کاهش دهد. مواد معدنی موجود در آب در طعم قهوه شما نیز موثر خواهد بود. در صورت عدم اطمینان به آب شهری، از آب تصفیه و یا بطری استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.