قهوه عربیکا چیست ؟ تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا
قهوه عربیکا، یکی از مشهورترین دانه از انواع قهوه در سراسر جهان است و به دلیل طعم و مزه خاصی که دارد، توانسته است طرفداران زیادی را به خود جذب کند. ده ها نوع قهوه عربیکا در سرتاسر جهان به صورت گسترده کشت و برداشت می شوند و هرکدام با ویژگی های منحصربه فرد خود هستند.
انواع قهوه عربیکا چیست ؟
کاستاریکا، السالوادور، گواتمالا، هندوراس، جامائیکا، مالاوی، کنیا، نیکاراگوئه، پرو، پاناما، رواندا، اوگاندا، زامبیا و زیمباوه مهد این گیاه بوده که همواره در حال کاشت و برداشت است.
تاریخچه قهوه عربیکا چیست ؟
قهوه اولین بار در مناطقی نظیر اتیوپی و یمن شناخته شد. تجار عربی در قرن 15 میلادی در بخش های شمالی آفریقا و خاورمیانه به کشت و فروش قهوه پرداختند و سپس مصر، ترکیه، سوریه و عربستان سعودی به عنوان مراکز تولید قهوه شناخته شدند. در سال 1615 میلادی، قهوه به اروپا وارد شد و با سرعت بالایی مورد استقبال قرار گرفت و در نهایت، به یک نوشیدنی محبوب در سراسر جهان تبدیل شد امروزه یکی از بزرگ ترین صنایع، قهوه است.
ویژگیهای منحصربه فرد قهوه عربیکا چیست ؟
هماهنگونه که اشاره شد قهوه عربیکا از انواع محبوب و با ارزش دانه قهوه است که به علت ویژگی های منحصربه فرد خود در سراسر دنیا محبوب است. در ادامه به ویژگی های منحربه فردی که آن را از دیگر انواع قهوه متمایز می کند اشاره می کنیم :
طعم و عطر
دارای عطر و طعم مطلوبی است که با نت های میوه ای و گلی توصیف می شود. این ویژگی تنها در قهوه های عربیکا چشمگیر است.
اسیدیته
یکی از ویژگیهای بارز این نوع قهوه، میزان اسیدیته آن است. این قهوه دارای سطح اسیدی پایینی است که باعث میشود طعم آن نسبتاً ملایم و نرم باشد.
کیفیت دانه
دانههای قهوه عربیکا به دلیل نوع خاص گیاه آن، در مقایسه با دیگر انواع قهوهها، کیفیت بسیار بالایی دارند. این دانهها بسیار سخت و بزرگ هستند و به راحتی خرد نمیشوند.
روش تولید
یکی دیگر از ویژگی های منحصربه فرد این گیاه، روش تولید آن است. این قهوه معمولاً با روشهای خشک و نیز با روش شستشوی مرطوب تولید میشود که باعث میشود طعم و عطر آن به شکل مطلوبی شکل بگیرد. از طرفی دانه های آن به صورت دستی چیده می شود تا بهترین دانه های رسیده و سالم برداشت شود.
محل کشت
دانه های قهوه عربیکا معمولا در مناطق مرتفع و آب و هوای خنک کشت می شود که باعث تولید دانه هایی با کیفیت بالا مانند آنچه در کشور های مثل کلمبیا، برزیل، اتیوپی و یمن وجود دارد تولید شود. بنابراین، قهوه عربیکا بیشتر در مناطقی با آب و هوای خنک و ارتفاع بالا کشت میشود.
ارزش غذایی
قهوه عربیکا نسبت به سایر انواع قهوه کافئین کمتری دارد اما از طرفی ارزش غذایی بهتری نسبت به سایرین دارد. این قهوه دارای مقادیر بالایی از آنتی اکسیدانها است که میتواند به مقابله با بیماریهای قلبی و سرطان کمک کند.
قیمت
به دلیل کیفیت بالای دانههای قهوه عربیکا، این نوع قهوه معمولاً قیمت بالاتری در مقایسه با دیگر انواع قهوه دارد. با این حال، علاقهمندان به قهوه معتقدند که این هزینه ارزش آن را دارد.
به طور کلی، قهوه عربیکا دارای ویژگیهای منحصربهفردی است که آن را به یکی از بهترین انواع قهوههای جهان تبدیل کردهاند. از طعم و عطر ملایم و شیرین آن گرفته تا کیفیت بالای دانهها و ارزش غذایی بالا، قهوه عربیکا باعث شده تا مورد علاقه علاقهمندان به قهوه در سراسر جهان باشد.
روش تولید
- این نوع، در باغات کشاورزی در ارتفاعات کشت و پس از جمعآوری دانههای قهوه، به مراحل فرآوری میرسند.
- در مرحله اول، پوست خارجی دانههای قهوه با استفاده از دستگاه خشک کن خشک شده و سپس پوست داخلی حذف میشود.
- سپس دانههای قهوه خشک شده و بدون پوست دانههای قهوه خشک شده در مرحله بعدی به صورت دانههای سبز (غیر قهوهای) در میآیند.
- در مرحله بعد، دانههای قهوه سبز در مرحله رست قرار می گیرد. در این مرحله، دانههای قهوه شروع به تغییر رنگ و طعم میکنند.
بیشتر بخوانید : رست تخصصی قهوه چیست ؟
- بعد از رست، دانه های قهوه عربیکا بسته بندی و آماده ارسال می شود. مرحله بعد آسیاب دانه قهوه با توجه به روش عصاره گیری توسط مصرف کننده انتخاب می شود.
- این نوشیدنی میتواند با شکر، شیر، اسپرسو و یا انواع مختلفی از شیرین کنندهها و مزهدهندهها مخلوط و آماده سازی شود.
در کل، این نوع قهوه به دلیل طعم و مزهای که دارد، توانسته است محبوبیت زیادی را به دست آورد و به یکی از پرمصرفترین نوشیدنیهای دنیا تبدیل شود. علاوه بر این، تولید و صادرات این نوع قهوه، برای بسیاری از کشورها، به عنوان یکی از مهمترین منابع درآمدی شناخته شده است.
تفاوت سایر دانه های قهوه با قهوه عربیکا چیست ؟
از تفاوت های چشمگیر این نوع گیاه با سایر گیاه قهوه می توان به دو عامل رویشی و کیفیتی اشاره کرد.
- رویش : این گیاه بیشتر در مناطق با ارتفاعات بالا و شرایط آب و هوایی معتدل و مرطوب رشد میکند. این نوع قهوه در مناطق آمریکای لاتین و آفریقای شرقی رشد میکند و به عنوان گونهای حساس به شرایط محیطی شناخته میشود.
- کیفیت: با داشتن طعمی ملایم و نوعی شیرینی طبیعی، به عنوان یکی از بهترین انواع قهوه در جهان شناخته میشود. بیشترین قسمت از تولید قهوه در جهان، از نوع قهوه ربوستا (Coffea canephora) است که در شرایط آب و هوایی خشک و تر رشد میکند و به علت داشتن طعم تلخ و شیرینی کمتر، قیمتی نسبتاً پایینتر نیز دارد.
قهوه عربیکا یا ربوستا ؟ کدام بهتر است ؟
اگرچه سلیقهی هر فرد به قهوه متفاوت است، اما به طور کلی، قهوه عربیکا به دلیل کیفیت بالاتر و طعم ملایم و شیرینتر، بهتر از قهوه ربوستا است.
قهوه عربیکا به عنوان گونهای حساس به شرایط محیطی شناخته میشود و به دلیل شرایط رشد متفاوت، قیمتی بالاتر از دیگر گونههای قهوه دارد. از طرفی این گونه، دارای طعم ملایم و شیرینی طبیعی است که توسط بسیاری از افراد دوست داشته میشود.
از سوی دیگر، قهوه ربوستا در شرایط آب و هوایی خشکتر و در مناطق دیگری از جهان رشد میکند. به همین دلیل، قیمتی کمتر از قهوه عربیکا دارد. همچنین، ربوستا دارای طعم تلختر و مزهی کمتری نسبت به قهوه عربیکا است.
در نهایت، انتخاب بین گونه های قهوه، بستگی به سلیقه و ترجیحات شما دارد، اما به طور کلی، قهوه عربیکا به دلیل کیفیت بالا و طعم ملایم و شیرینتر، توصیه میشود. با این وجود می توانید برای انتخاب قهوه مورد نظرخود به فروشگاه تلنت مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.