siphon
siphon
siphon

siphon

اگر باریستا باشید یا فردی که به دنبال بهترین راه برای تهیه یک فنجان قهوه است، سایفون یکی از بهترین گزینه ها برای شما خواهد بود. البته که این دسته افراد تمام راه های عصاره گیری قهوه را آزموده اند. اما زمانی که از بهترین تجربیات خود صحبت می کنند، اسم سایفون به گوش می خورد.

سایفون برای اولین بار در دهه 1830 در برلین ساخته شد. سایفون به روش ایجاد خلا بین دو محفظه عصاره گیری را انجام می دهد. این دستگاه یکی از قدیمی ترین متد های دم آوری قهوه است. سایفونی که امروزه در خانه ها و فروشگاه ها میبینیم کمی متفاوت با آنچه که اختراع شد است. در واقع آخرین متد و تغییرات در ماساچوست آمریکا اتفاق افتاد.

اجزای تشکیل دهنده

سایفون در نگاه اول شامل دو قسمت اصلی است. یکی از آن ها شامل کل بدنه به همراه مخزن پایین و قسمت دیگر شامل مخزن شیشه ای بالا و فیلتر می شود. برای تهیه قهوه، آب در مخزن پایین و قهوه در مخزن بالایی قرار می گیرد.

فیلتری که در وسط سایفون قرار می گیرد می تواند از جنس پارچه، فلزی یا کاغذی باشد. اکثر فیلترهایی که امروزه استفاده می شود از جنس پارچه ای است. علت این است که با وجود تغییر کمی در مزه قهوه، بادی و غلظت خوبی را در فنجان شما به وجود می آورد.

مراحل دم آوری قهوه با سایفون

در ابتدا، فیلتر را در مخزن بالایی گذاشته و قسمت فنری زیر فیلتر را کشیده تا فیلتر به خوبی در جای خود قرار بگیرد. سپس آب را در مخزن پایین بریزید. شعله و حرارت را در زیر ظرف ایجاد کرده و منتظر به جوش آمدن آب باشید. بخار آب به وجود آمده به علت اینکه هیچ راه دیگری جز عبور از لوله شیشه ای ندارد به مخزن بالایی منتقل می شود.

مراحل دم آوری قهوه با سایفون

دم آوری قهوه با این دستگاه آسان و دلنشین است. شما نیاز به قهوه تازه آسیاب متوسط + کتل و سایفون دارید.

بهترین دانه قهوه برای سایفون

این دستگاه برای دم آوری قهوه به بهترین شکل ممکن است. شما می توانید از میکس قهوه خود استفاده کنید اما معمولا از مرغوب ترین دانه های عربیکا برای یک فنجان بی نظیر استفاده می شود. برای مشاهده و خرید قهوه عربیکا به تلنت مراجعه کنید. در نظر داشته باشید اصولی ترین میزان قهوه به ازای هر یک لیتر آب معادل با 60 گرم قهوه می باشد.

مرحله اول

ابتدا فیلتر باید در مخزن بالایی قرار بگیرد و توسط قسمت فنری زیرین از لوله باریک رد شود. فیلتر را کمی با فشار به سمت پایین هدایت کرده تا به خوبی به مخزن بچسبد.

مرحله دوم

به اندازه دو فنجان آب ترجیحا با دمای بالا وارد مخزن پایین کنید. مخزن یا ظرف شیشه ای بالایی را به مخزن پایین پیچ کنید. شعله یا برنرپرایم را در زیر ظرف قرار داده و تا قبل از به جوش آمدن آب، قهوه تازه آسیاب خود را وارد مخزن بالایی کنید. بخار آب موجود، هیچ راهی جز عبور از لوله شیشه ای نداشته و به مخزن بالایی منتقل می شود.

مرحله سوم

در حالی که بخار آب وارد مخزن بالایی می شود می توانید برای بهتر ترکیب شدن قهوه و آب، با قاشق چوبی آن را به آرامی هم بزنید. بعد از اتمام آب مخزن پایین، حرارت را دور کنید. قهوه به آرامی از فیلتر گذشته و به مخزن پایین وارد می شود.

مرحله چهارم

مخزن حاوی فیلتر را جدا کرده و قهوه خود را قبل از سرو، تکان دهید. حال می توانید آن را سرو کنید و از فنجان خود لذت ببرید.