V 60
V 60
V 60

V 60

اگر تازه وارد دنیای قهوه شده اید دم آوری قهوه به سبک قهوه ساز v-60 شروع خوبی است. قهوه نوشان حرفه ای بر این باوراند که یک فنجان قهوه عالی به شخص دم آورنده بستگی دارد. همچنین v-60 یکی از بهترین قهوه ساز های نسل سوم شناخته می شود که در تهیه یک فنجان قهوه بی نظیر به شما کمک خواهد کرد.

تاریخچه قهوه ساز هاریو v-60

این دستگاه در سال 1950 اختراع شد. سازنده و طراح آن در شهر توکیو از کارخانه داران محصولات شیشه ای بود که بعد از 30 سال تجربه در صنعت ظروف شیشه ای و بررسی های موشکافانه، توانست این ظرف شیشه ای را بسازد. این ظرف شیشه ای علاوه بر بی ضرر بودن برای محیط زیست، می توانست گرما را به خوبی در خود نگه دارد.

شرکت هریو در سال 1949 این دستگاه که اولین دستگاه خانگی خود بود را وارد بازار کرد که در مدت کوتاهی در دل مردم دنیا جای گرفت. شرکت ژاپنی هریو بیش از صدها جایزه با نوآوری های جدید در محصولات شیشه ای دریافت کرده است.

از معروف ترین آن ها قهوه ساز v-60 است که در ابتدا به صورت سرامیکی و شیشه ای و سپس پلاستکی و فلزی ساخته شد. بهترین جنس در نسخه نهایی آن از مس است. مس، گرما را بهتر پراکنده کرده و عصاره گیری بهتری انجام می دهد. این سبک به صورت قطره ای نیز شناخته می شود.

چرا قهوه ساز v-60 ؟

  • زاویه 60 درجه ای مخروطی شکل v-60 باعث تمرکز آب به سمت پایین و در مرکز و افزایش زمان تماس قهوه با آب می شود.
  • سوراخ وسط آن به آزاد سازی بهتر رایحه قهوه کمک می کند.
  • مسیر های مشخص شده در بدنه که از ابتدا تا انتها قرار دارند به فرار هوا کمک کرده و باعث بهترین ترکیب قهوه با آب می شود.

اندازه آسیاب قهوه ساز v-60

برای بهترین عصاره گیری قهوه، دو عامل اصلی وجود دارد. درجه حرارت و میزان آسیاب قهوه

هرچقدر میزان آسیاب قهوه درشت تر باشد، آب با سرعت بیشتری از قهوه رد شده و زمان کمتری برای ترکیب شدن با آب دارد. در این صورت سرعت عصاره گیری سریع و کوتاه و قهوه عصاره گیری شده رقیق تر خواهد شد.

اگر آسیاب خیلی ریز باشد، آب زمان بیشتری برای ترکیب شدن با قهوه داشته و با سرعت کمتری عبور خواهد کرد. در این صورت زمان عصاره گیری طولانی تر شده و عصاره گیری غلیظ تری خواهیم داشت.

در ادامه به بهترین نوع آسیاب و نحوه عصاره گیری با v-60 اشاره خواهیم کرد.

طرز تهیه دم آوری قهوه

v-60 میتواند از جنس سرامیکی، فلزی و یا پلاستیکی باشد. دلیل نامیدن این وسیله دم آوری قهوه به علت ظاهر v مانند با زاویه 60 درجه است. جنس آن تغییری در روند دم آوری قهوه ایجاد نمی کند. اگرچه که جنس مسی آن بهترین نوع آن می باشد.

ابزار های مورد نیاز جهت دم آوری قهوه با v-60

  • قهوه با آسیاب متوسط
  • سرور
  • کتل ( برای آب جوش)
  • v-60
  • فیلتر مخصوص
  • اسکیل (ترازو)

مراحل دم آوری را به ترتیب اولویت انجام دهید. این دم آوری را صرفا برای یک نفر در نظر میگیریم. مقدار 25 گرم قهوه تازه آسیاب پیشنهاد می شود. قهوه به صورت آسیاب متوسط و تازه پیشنهاد می شود.

مرحله اول :

v-60 را روی سرور قرار می دهیم. سپس فیلتر را درون v-60 قرار می دهیم. مقداری آب جوش برای مرطوب کردن فیلتر میریزیم.

قرار دادن فیلتر در v-60
قرار دادن فیلتر در v-60

چرا آب جوش را داخل فیلتر بدون قهوه بریزیم ؟

  • مزه کاغذی فیلتر از بین می رود.
  • کانتینر گرم شود.
  • فیلتر به بدنه v-60 بچسبد.
اضافه کردن آب جوش در قهوه ساز v-60
اضافه کردن آب جوش در قهوه ساز v-60

برای خرید فیلتر کاغذی با جنس بامبو کلیک کنید.

مرحله دوم

آب داخل کانتینر را خالی کرده و سپس درون فیلتر، قهوه را اضافه می کنیم. سطح قهوه را صاف کرده تا عصاره گیری بهتری انجام شود.

در این مرحله که به نام بلومینگ شناخته می شود، با اضافه کردن آب به مقدار دو برابر حجم قهوه گاز دی اکسید کربن از قهوه آزاد می شود. مرحله بلومینگ را آهسته و با حوصله انجام و به مدت 30 ثانیه صبر کنید. برای تهیه کتل میتوانید به سایت پارتاک مراجعه کنید.

بلومینگ
بلومینگ

مرحله سوم

سپس مجددا آب جوش را به آرامی و به صورت یکنواخت به سطح قهوه اضافه میکنیم تا زمانی که وزن ما به 400 گرم برسد. کمی صبر کنید تا عصاره گیری انجام شود. نکته مهم این است که هر زمان که عصاره گیری به حالت قطره ای تبدیل شد، فیلتر و V-6 را بردارید.

مرحله چهارم

قهوه عصاره گیری شده قهوه ساز v-60 در مرحله آخر
قهوه عصاره گیری شده قهوه ساز v-60 در مرحله آخر

قبل از سرو، کانتینر را چرخانده و تکان دهید تا ترکیبات قهوه به خوبی با هم ترکیب شود.

شما می توانید از فنجان قهوه خود لذت ببرید.