کدام قهوه کافئین بیشتری دارد

صحبت کردن از قهوه بدون درنظر گرفتن کافئین آن چندان جذاب نیست، چرا که بسیاری از افراد قهوه را تنها به دلیل کافئین موجود در آن می‌نوشند. در مقاله‌های قبلی در مورد ماهیت کافئین، مزایا و معایب مصرف کافئین توضیح دادیم. همچنین به قهوه بدون کافئین یا دی کف برای افرادی که مجبور به قطع مصرف کافئین هستند نیز اشاره کردیم. اما در این مقاله از وبسایت قهوه تلنت، تمرکز اصلی ما بر قهوه با کافئین بالا است و اشاره خواهیم کرد که کدام قهوه کافئین بیشتری دارد.

کدام قهوه کافئین بیشتری دارد؟

اگر علاقه مند به کافئین و هوشیاری و بیداری بعد از مصرف آن هستید، شاید برای شما هم این سؤال پیش آمده باشد که کدام قهوه کافئین بیشتری دارد؟ برای پاسخ به این پرسش ابتدا می‌توانیم به میزان کافئین در انواع گونه‌های قهوه اشاره کنیم. همانطور که می‌دانید، دو گونهٔ عربیکا و ربوستا بیشترین میزان تولید و مصرف در جهان را دارا هستند. اگرچه هر مرحله از فرآیند، از کشت قهوه تا برشته کاری و دم آوری بر محتوای کافئین قهوه تأثیرگذار است، اما به طور کلی، گونهٔ ربوستا از میزان بیشتری از کافئین برخوردار است.

به عبارت دقیق تر، تمامی محتوای کافئین موجود در قهوه با دانهٔ قهوه شروع می‌شود. هر دانهٔ خام قهوه حاوی حداکثر میزان کافئین خود بوده که منتظر است تا از طریق فرآیند رست آزاد شود. در حالیکه قهوه عربیکا با کافئینی بین ۰.۹ درصد تا ۱.۵ درصد و میزان قند بالاتر و عطر دلپذیرتر به طور انحصاری در عرضه قهوه تخصصی پذیرفته شده و می‌درخشد، قهوه ربوستا در واقع حاوی تقریباً دو برابر کافئین، بین ۱.۲ درصد تا ۲.۴ درصد نسبت به عربیکا است. محتوای کافئین بالاتر در تلخی محصول نهایی نیز نقش بسزایی داراست.

لازم به ذکر است محتوای کافئین بالاتر به معنای قهوه بهتر نیست. اما به غیر از ماهیت گونهٔ قهوه، چه عوامل دیگری بر سطح کافئین در قهوه تأثیرگذار به حساب می‌آیند؟

قهوه با کافئین بالا

کدام روش رست قهوه کافئین بالاتری ایجاد می‌کند؟

یکی از اصلی ترین عوامل پس از ماهیت دانهٔ سبز، سطح برشته کاری قهوه است. اساساً گفته می‌شود که درجهٔ رست تیره نسبت به رست روشن، مقدار بیشتری کافئین در قهوه ایجاد می‌کند. به بیان واضح تر، سطح برشته کاری بر میزان متخلخل بودن هر دانه تأثیر می‌گذارد. دانه‌های قهوه که به آرامی رست شده‌اند، متراکم تر و سنگین تر هستند، در حالیکه دانه‌های قهوه تیره رست شده سبک تر می‌شوند و با دما و زمان رست شدن جرم خود را از دست می‌دهند. رست روشن تر، دانهٔ سنگین تر و رست تیره تر دانهٔ سبک تر. در این مرحله بسته به نحوهٔ اندازه گیری قهوه، محتوای کافئین می‌تواند تغییرات زیادی داشته باشد که در ادامه به طور مختصر به آن اشاره شده است.

اگر از یک قاشق برای اندازه گیری قهوه استفاده می‌کنید، رست تیره و روشن مقادیر مشابهی از کافئین را در فنجان قهوه شما ایجاد خواهد کرد. در حقیقت، تفاوت به اندازه‌ای نیست که حائز اهمیت باشد. اگر قهوه را با ترازو وزن می‌کنید، رست تیره به طور قابل توجهی کافئین بیشتری نسبت به رست روشن در فنجان نهایی داراست. بنابراین در یک جمله به طور خلاصه می‌توان گفت، قهوه‌ای که با رست یا برشته کاری تیره عصاره گیری می‌شود، از مقادیر بیشتری از کافئین برخوردار است.

کدام روش دم آوری، قهوه با کافئین بالا فراهم می‌کند؟

قبل از اینکه دربارهٔ روش دم آوری و رابطهٔ آن با میزان کافئین صحبت کنیم، بد نیست اشاره‌ای به درجهٔ آسیاب قهوه داشته باشیم. در حالیکه اندازهٔ آسیاب فاکتور بسیار مهمی در تفاوت میزان کافئین قهوه به شمار نمی‌رود، اما لازم به ذکر است کافئین موجود در دم کردهٔ قهوه می‌تواند نسبت به مدت زمانی که قهوه آسیاب شده با آب در تماس است، تغییر کند. قهوه ریز آسیاب شده در فرنچ پرس به مدت چهار دقیقه کافئین بیشتری نسبت به همان وزن اما با سایز درشت آزاد می‌کند. چرا؟ چون قهوه ریز آسیاب شده در مقایسه با قهوه درشت آسیاب شده از سطح بیشتری برای تماس با آب برخوردار است. دما نیز عامل مهمی به حساب می‌آید. هر چه آب دم آوری گرم تر باشد، استخراج سریع تر بوده و کافئین با سرعت بیشتری آزاد می‌گردد. اساسا:

روش دم آوری قهوه در میزان استخراج کافئین تفاوت ایجاد خواهد کرد. به طور مثال، قهوه‌های فوری و فرنچ پرس در مقایسه با اسپرسو و قهوه سرددم یا کلدبرو کافئین کمتری دارند. به طور کلی، کلدبرو به دلیل طولانی بودن زمان دم آوری (در حدود ۲۴ ساعت) حاوی بیشترین مقدار کافئین است. دریپ کافی و اسپرسو در رتبه‌های بعدی نوشیدنی‌های قهوه با کافئین بالا قرار دارند.

مقاله پیشنهادی : بهترین روش های دم آوری قهوه (کلیک کنید)

فواید قهوه با کافئین بالا

همانطور که می‌دانید، مصرف کافئین با فوایدی همراه است. اما نباید فراموش کنید که مصرف بیش از حد کافئین موجب اختلالاتی در انسان می‌شود. سطح ایمن مصرف کافئین در بزرگسالان در روز حدود ۴۰۰ میلی گرم است. از مهم ترین مزایای مصرف به اندازهٔ کافئین می‌توان به هوشیاری، جلوگیری از دیابت نوع ۲، کاهش علائم افسردگی، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون و کمک به افزایش سوخت و ساز بدن اشاره کرد.

‫5/5 ‫(1 نظر)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.