دم آوری قهوه | معرفی انواع روش های دم آوری قهوه

این روزها قهوه به عنوان یکی از اصلی‌ترین و محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در سراسر جهان شناخته می‌شود. روش های دم آوری قهوه چه در کافه و چه در خانه بسیار زیاد هستند، اگرچه برخی از آن‌ها به ماشین‌آلات و ابزار خاصی نیازمند است. در این مقاله از وبسایت تلنت به انواع روش دم اوری قهوه خواهیم پرداخت. قبل از اینکه با روشهای دم آوری قهوه آشنا شویم، به متغیرهایی می‌پردازیم که در پروسهٔ انواع دم آوری قهوه مهم تلقی می‌شوند.

بهترین روش دم آوری قهوه

دانه‌های قهوه (Coffee Bean): قهوهٔ خوب با دانهٔ خوب امکان‌پذیر می‌شود. کیفیت و طعم قهوهٔ شما نه تنها با پروسهٔ دم‌ آوری تعیین می‌شود، بلکه نوع قهوه‌ای که انتخاب می‌کنید بر محصول نهایی تأثیرگذار است. از طرف دیگر، رست‌های متفاوت می‌توانند دنیایی از تفاوت در قهوه را ایجاد نمایند. بنابراین لازم است که اطلاعاتی که برشته‌کار ارائه داده را نیز بررسی کنید. برخی از عوامل مهم و تأثیرگذار در طعم قهوه عبارتند از: کشور و منطقهٔ خاستگاه قهوه، زیرگونهٔ قهوه و نوع رست قهوه.

تازگی قهوه (Freshness): به خاطر داشته باشید قهوهٔ تازه رست‌شده در کیفیت محصول نهایی بسیار مؤثر است. بهتر است قهوه‌ای را خریداری کنید که بین یک تا دو هفته از زمان برشته‌شدنش گذشته باشد.

آسیاب (Grind): اگر قهوه را به صورت دانهٔ کامل می‌خرید، همیشه دانه‌ها را تا حد امکان نزدیک به زمان دم آوری قهوه ، آسیاب کنید تا حداکثر طعم و عطر را داشته باشد. سایز آسیاب عاملی کلیدی در طعم محصول نهایی به شمار می‌رود. اگر قهوه تلخ باشد، می‌تواند نشان‌دهندهٔ این باشد که عصاره‌گیری بیش‌ازحد (over-extracted) بوده و یکی از دلایل عصاره‌گیری ‌بیش‌ازحد آسیاب بسیار ریز است. از طرف دیگر، بدونِ طعم‌بودن قهوه نشان‌دهندهٔ عصاره‌گیری ناقص (under-extracted) است که غالباً از آسیاب بسیار درشت حاصل می‌شود.

آب: آبی که در انواع دم آوری قهوه استفاده می‌کنید در کیفیت محصول نهایی بسیار مهم است. بهتر است از آب تصفیه‌شده یا آب بطری استفاده کنید.

دم آوری قهوه

نکتهٔ مهم دیگر، نسبت آب به قهوه است. بنا بر دستورالعمل طلایی که به آن Golden Ratio گفته می‌شود، برای هر ۱۷۰ گرم آب، ۱ تا ۲ قاشق قهوهٔ آسیاب‌شده لازم است.

دمای آب یکی از متغیرهای قابل توجه در دم آوری قهوه به شمار می‌رود. به منظور عصاره‌گیری بهینه باید از آبی با دمای بین ۹۰.۵ تا ۹۶ درجهٔ سانتی‌گراد استفاده کنید. آب سردتر باعث عصاره‌گیری ناقص می‌شود و آب داغ‌تر باعث افت کیفیت محصول نهایی خواهد شد.

پیشنهاد میکنیم حتما مقاله عصاره گیری قهوه را مطالعه نمایید تا هر آنچه که باید در مورد تاثیرگذاری عصاره گیری بر طعم و مزه قهوه است را بدانید

مدت زمان دم آوری: مدت زمانی که آب با قهوهٔ آسیاب‌شده در تماس است را مدت زمان دم آوری می‌گویند. این مدت زمان به نسبت روش و ابزار مورد استفاده متفاوت بوده و محدوده‌ای از ۲ (در فرنچ پرس) تا ۱۲ ساعت (در کلدبرو) را شامل می‌شود.

لوازم دم اوری قهوه: از شسته‌شدن و تمیزبودن تمامی ابزار و وسایل خود، از آسیاب گرفته تا قهوه‌سازها، پس از هربار استفاده اطمینان حاصل کنید. ابزاری که قابل شستشو هستند را با آب گرم شسته و با یک حوله خشک کرده و مطمئن شوید که هیچ نوع ماده‌ای در دستگاه یا ابزار باقی نمی‌ماند.

دفترچه ثبت جزئیات دم‌آوری تلنت قادر است در ثبت نحوه عصاره گیری به صورت دقیق، جهت تکرار یا بهبود رسپی به شما کمک کند و شامل 26 صفحه می باشد. برای مشاهده دفترچه ثبت جزئیات دم‌آوری و آموزش و معرفی بخش های دفترچه کلیک نمایید.

انواع روش های دم آوری قهوه

دم کردن قهوه در طیف گسترده‌ بهترین روش دم آوری قهوه از دستگاه‌ها و با انواع دستورالعمل‌ها و روش‌ها انجام می‌پذیرد. در بین علاقه‌مندان به قهوه، علی‌الخصوص افرادی که ترجیح می‌دهند قهوهٔ خود را دم آوری کنند، طرز دم اوری قهوه دستی و بدون استفاده از دستگاه از جذابیت بیشتری برخوردار است، چرا که امکان کنترل بیشتر و تجربه‌ای بهتر از فرآیند دم کردن قهوه را فراهم می‌آورد. برای افراد زیادی داشتن یک رویکرد عملی در پروسهٔ دم کردن قهوه، به جای زدن یک دکمه سرگرم‌کننده‌تر است. شایان ذکر است روند رو به رشد و تلاش‌هایی که در زمینهٔ تهیهٔ قهوهٔ خوشمزه در حال انجام است، منجر به پدیدارشدن طیف گسترده‌ای از ابزار و دم افزارها شده است. در ادامه با مهم‌ترین روش های دم آوری قهوه آشنا خواهید شد.

روش های دم آوری قهوه

روش غوطه‌وری

یکی از رایج‌ترین انواع روش های دم اوری قهوه روش غوطه‌وری یا immersion نام دارد و همانطور که از نامش پیداست شامل غوطه‌ور کردن قهوهٔ آسیاب‌شده در آب می‌شود؛ اگرچه به هیچ عنوان به سادگی چیزی که تعریف می‌شود نیست. غوطه‌وری در حقیقت همه چیز در مورد تعامل بین قهوه و آب است. مزیت روش دم آوری غوطه‌وری، کنترلی است که بر روی قهوه فراهم می‌شود، می‌توانید دمای آب، سایز آسیاب قهوه و حتی زمان تعامل آب و قهوه را مدیریت کنید. از مهم‌ترین دم‌افزارهای روش غوطه‌وری می‌توان به جذوه، فرنچ پرس، سایفون و اروپرس اشاره کرد.

اگر میخواهید بیشتر در رابطه با دم آوری قهوه به روش غوطه وری بدانید کلیک کنید

روش چکانه‌ای

روش دیگر دم آوری قهوه روش چکانه‌ای یا Pour over است. این روش در سال‌های اخیر تا حد زیادی با قهوهٔ تخصصی عجین شده، اما باید گفت تنها برای استفاده در کافی‌شاپ و قهوهٔ اسپشیالیتی نیست. در حقیقت روشی بسیار مناسب برای تهیهٔ یک فنجان عالی قهوه به شمار می‌رود.

روش چکانه‌ای شامل ریختن آب داغ بر روی قهوهٔ آسیاب‌شده‌ای است که داخل فیلتر (عموماً فیلتر کاغذی) قرار دارد. آب از بین قهوهٔ آسیاب‌شده درون محفظه ریخته و محصول نهایی خوشایندی ا فراهم می‌کند. از روش چکانه‌ای گاهاً با نام قطره‌ای نیز یاد می‌شود. ابزارهای دم آوری روش چکانه‌ای بسیار زیاد هستند، اما از رایج‌ترین آن‌ها می‌توان به کالیتا ویو (Kalita Wave)، وی ۶۰ (V60) و کمکس (Chemex) اشاره کرد.

اگر میخواهید بیشتر در رابطه با دم آوری قهوه به روش چکانه ای بدانید کلیک کنید

روش تحت فشار

یکی دیگر از روش های دم آوری قهوه روش تحت فشار است. از مهم‌ترین ابزارهای این روش می‌توان به دستگاه اسپرسو و موکاپات اشاره کرد.

اگر میخواهید بیشتر در رابطه با دم آوری قهوه به روش چکانه ای بدانید کلیک کنید

انواع دم آوری قهوه

بهترین روش دم آوری قهوه

حال که با اکثریت روش های دم آوری آشنا شدید، شاید این پرسش مطرح شود که بهترین روش دم آوری کدام است؟ حقیقتاً پاسخ به این سؤال کار بسیار دشواری است، چرا که انتخاب روش دم آوری مناسب برای افراد مختلف متفاوت است. اگر از آن دسته افراد هستید که می‌خواهند کنترل کاملی بر فرآیند دم آوری داشته باشند بهتر است از روش های دم آوری دستی استفاده کنید. اما اگر به روش های ماشینی علاقه‌مندید و مایلید با فشار دادن یک دکمه قهوهٔ خود را آماده کرده و بنوشید، شاید دستگاه اسپرسو بهترین گزینهٔ شما باشد.

‫5/5 ‫(1 نظر)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.