چای ماسالا چیست ؟

چای ماسالا چیست ؟

چای ماسالا محبوب ترین چای هند محسوب می شود. این چای، بسیار خوش عطر و طعم است که طرفداران بسیاری به دنبال استفاده های متفاوت و ترکیبات مختلف در این چای هستند. طبع این چای گرم بوده و یک گزینه عالی برای فصول سرد سال به شمار می آید.

ترکیبات ماسالا

ماسالا از ترکیب چندین ادویه بوده که شامل زنجبیل، هل، دارچین، میخک و فلفل سیاه است.

چرا باید چای ماسالا بخوریم ؟

در ابتدا به خواص ادویه های موجود در ماسالا خواهیم پرداخت.

زنجبیل

زنجبیل ریشه ای با خاصیت دارویی فراوان که در جنوب آسیا کشت و تهیه می شود.

این گیاه گرمازا، مناسب برای سرد مزاجان بوده که از طرفی، گرمای زنجبیل، باعث بالا بردن سطح انرژی می شود.

لاغری و کاهش وزن با زنجبیل ماسالا

زنجبیل با کم کردن اشتها و جلوگیری از پرخوری و با افزایش متابولیسم و سوخت ساز بدن، به لاغری کمک می کند.

زنجیل برای زنان

زنجبیل از قدیم برای درمان درد در طب سنتی استفاده می شده است. با استفاده از زنجبیل، در درمان دردهای بعد از قاعدگی موثر بوده و درد را تسکین می دهد.

زنجبیل برای معده

فیبر موجود زنجبیل، باعث بهبود حرکات روده و کاهش اسید معده و یبوست می شود.

سرماخوردگی

زنجبیل، حاوی دکونژستان بوده که باعث جلوگیری و درمان سرماخوردگی های ویروسی می شوند.

هل

هل ها در نوع سفید، سبز، سیاه دسته بندی می شوند که سبز آن عطر بیشتری نسبت به بقیه دارد. این چاشنی پرخاصیت در انواع غذاها، نوشیدنی ها، نان ها، مرباها و … به عنوان چاشنی استفاده می شود.

سرشار از آنتی اکسیدان (تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از سرما خوردگی)

دارچین

ادویه خوش عطر که قدمت استفاده از آن از گذشته رواج داشته است. این ادویه پرخاصیت، در درمان بسیاری از بیماری ها موثر است.

میخک در چای ماسالا

میخک گیاهی خوش عطر با طبع گرم و خشک است. این گیاه سرشار از ویتامین c  است. همچنین میخک برای لاغری بسیار مطلوب است.

خواص میخک
خواص میخک

 

فلفل سیاه در چای ماسالا

ادویه پرکابرد و مفید که از آسیاب دانه های فلفل به دست می آید. طعم تندی داشته و به روش های متفاوتی به بهبود سلامت بدن کمک می کند. طبع فلفل سیاه گرم است.

به اینگونه، بهترین گیاهان دارویی و ادویه ها در کنارهم قرارگرفته که ما با نام ماسالا می شناسیم.

شما نیز میتوانید با ادغام ادویه های فوق در منزل برای خود ماسالا درست کنید. ماسالاهای مورد تائید از هند، از مرغوب ترین ادویه ها در ترکیبات خود استفاده کرده و میتوانید با خیالی آسوده از خواص این داروی گیاهی برخوردار شوید.

لذت بردن از یک کتاب به همراه نوشیدن یک فنجان قهوه و یا ماسالا، در هوای زمستانه، از زیبایی های زندگی است که باید از آن لذت برد.

چای ماسالا تلنت
چای ماسالا تلنت

 

در ادامه به خواص برخی از خواص ماسالا خواهیم پرداخت

خواص چای ماسالا

ادغام خواص تمامی ادویه ها، بمب سلامتی را برای خواص ماسالا به ارمغان می آورد.

  1. کمک به هضم غذا و بهبود گوارش است. ادویه های به کار رفته در ماسالا مانند هل و میخک، به گوارش کمک می کنند.
  2. زنجبیل ماسالا آرامش بخش بوده و شاداب کننده است.
  3. نوشیدن ماسالا، با بالا بردن ترشح بزاق، باعث بهبود عملکرد گوارش می شود.
  4. مصرف منظم ماسالا، میتواند عملکرد گوارش را بهبود ببخشد و در این زمان، متابولیسم بدن فرد را بالا برده و باعث افزایش میزان سوخت و ساز و به کاهش وزن کمک کند.
  5. خواص ضد التهابی
  6. افزایش سطح انرژی (مقادیر بالای کافئین)
  7. تقویت سیستم ایمنی
  8. کنترل فشار خون
  9. پیشگیری از سرطان
  10. کاهش درد های دوره قاعدگی

چقدر چای ماسالا میتوانیم استفاده کنیم ؟

روزانه یک تا دو فنجان برای حفظ سلامتی کفایت می کند.

زمان مصرف چای ماسالا چه موقع از روز است ؟

بهتر است به علت ترکیبات گرم چای ماسالا، زمان های مشخصی برای استفاده از این چای انتخاب کرد.

چای ماسالا بعد از صرف غذا

استفاده یک فنجان چای ماسالا تا یک ساعت پس از غذا، باعث هضم بهتر و بهبود عملکرد گوارش خواهد شد.

 چای ماسالا بعد از ورزش

محتویات ماسالا، به رفع خستگی کمک کرده و به نوعی تسکین دهنده عضلاتی نیز به شمار می آید.

ساعت های سرد روز

ادویه های گرم ماسالا، در ساعات سرد روز میتواند از سرماخوردگی جلوگیری کرده و همچنین به تقویت بنیه بدن کمک کند. لازم به ذکر است که نوشیدن بی حد و اندازه ماسالا به علت کافئین آن میتواند موجب آشفتگی و استرش و بی خوابی می شود.

طرز تهیه چای ماسالا

شاید برای شما هم سوال باشد که طریقه مصرف چای ماسالا چگونه است؟

تا به حال روش های متفاوتی برای دم کردن این چای معروف، آزموده شده است. برخی افراد برای عطر و خواصی بیشتر، مقداری شیر و یا عسل به ترکیبات ماسالا اضافه می کنند. همچنین مقدار ادویه های ماسالا با کم و زیاد شدن نیز در طعم تاثیر بسزایی خواهند داشت. برای تهیه مرغوب ترین چای ماسالا عرضه شده تلنت، کلیک کنید.

در ادامه، به چند روش آماده سازی ماسالا خواهیم پرداخت.

روش اول

در این روش، ماسالا به همراه آب جوش تهیه می شود. به اینگونه که در ابتدا به ازای هرنفر، یک قاشق غذاخوری را باید داخل فرنچ پرس ریخت. سپس به اندازه فنجان، آب جوش را به داخل فرنچ پرس اضافه میکنیم. با چندبار پمپ کردن فرنچ پرس و ترکیب آب و ماسالا، این نوشیدنی گرم پرخاصیت آماده استفاده خواهد شد.

روش دوم

در روش دوم، میتوانیم از شیر به عنوان آب استفاده کنیم. در ابتدا شیر را به نزدیک ترین نقطه قبل جوش می رسانیم.

ماسالا را داخل فرنچ پرس ریخته و سپس شیر را اضافه می کنیم. با چندین مرتبه پمپ کردن فرنچس پرس، شیرماسالا آماده خواهد بود.

 

‫0/5 ‫(0 نظر)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.