مناسب ترین آب برای دم آوری قهوه
در تهیهٔ یک فنجان قهوه همواره فاکتورهایی وجود دارند که بر کیفیت تأثیرگذار بوده و گاهاً حتی نقشی کلیدی ایفا میکنند. احتمالاً همگی به اهمیت دانهٔ سبز با کیفیت، رست مناسب، درجهٔ آسیاب مناسب روش دم آوری، دم افزار و موارد دیگر واقف هستیم، اما آیا تا به حال به نقش آب دم آوری فکر کردهاید؟ آیا آب عنصر مهمی به شمار میرود؟ مناسب ترین آب برای دم آوری قهوه چگونه آبی است؟ با این مقاله از وبسایت قهوه تلنت همراه باشید تا پاسخ پرسشهای مطرح شده در رابطه با بهترین آب برای دم کردن قهوه را بیابید.
آب چطور بر طعم قهوه تأثیر میگذارد؟
برای درک چگونگی تأثیرگذاری آب بر طعم قهوه، ابتدا میبایست آنچه را که معمولاً در آب یافت میشود بشناسیم. بیشتر آب لوله کشی دارای درجات مختلفی از مواد معدنی به هنگام تصفیه است. کلسیم، منیزیم و پتاسیم رایج ترین مواد معدنی موجود در آب لوله کشی هستند. اگرچه این مواد اصلاً مضر نیستند، اما وجود مقادیر زیادی از هر کدام برای دم آوری قهوه عامل مثبتی به شمار نمیرود.
نسبت مواد معدنی به آب چیزی است که «آب سخت» یا «آب نرم» را تعریف میکند. آب سخت حاوی مقادیر بیشتری از مواد معدنی است. این مواد معدنی موجود در آب در واقع طعم قهوه را در طول فرآیند دم آوری افزایش میدهند، اما همانطور که ذکر شد، میزان خیلی زیاد یا خیلی کم آنها میتواند باعث نتایج نامطلوبی در قهوه شود.
بهترین آب برای دم آوری قهوه
نکتهٔ اصلی در مورد آب مناسب برای دم آوری قهوه ، استفاده از آب نرم (Soft Water) است. استانداردهای آب برگرفته از انجمن قهوهٔ تخصصی (SCA) آب ایدهآل برای دم آوری را با ویژگیهای زیر معرفی میکند:
- بدون رنگ و بو
- میزان کلر: صفر
- pH: 7.0
- میزان قلیایی بودن: 40 ppm
- سختی کلسیم: 50-175 ppm CaCO3
آب نرم در مقایسه با آب سخت
پیشتر به تعریف آب سخت و آب نرم پرداختیم. نرمی آب به غلظت یونها به ویژه کلسیم و منیزیم موجود در آب اشاره دارد. آب سخت از غلظت بیشتری از مواد معدنی برخوردار است، در حالی که آب نرم دارای غلظت کمتری است. زمانی که صحبت از دم آوری قهوه به میان میآید، آب سخت رتبهٔ پایین تری دارد، چرا که محتوای مواد معدنی آن طعم تلخی به قهوه میدهد. از طرف دیگر، آب سخت برای دستگاه یا دم افزار نیز مناسب نیست، زیرا باعث رسوب آهکی میشود. میتوان گفت آب نرم به دلیل غلظت کمتر مواد معدنی در تهیهٔ یک فنجان قهوهٔ خوب نقش مهمی ایفا میکند و بهترین آب برای دم کردن قهوه می باشد.
آب بطری در مقایسه با آب لوله کشی
بسیاری از مصرف کنندگان قهوه تصور میکنند که استفاده از آب بطری در دستگاه قهوه ساز، باعث عصاره گیری بهتری میشود. این فرضیه نه کاملاً صحیح و نه کاملاً غلط است. آب بطری تمیز و بدون کلر است و همین موضوع طعم بهتری به قهوه میدهد. با این حال، اکثر آبهای بطری شده یا دارای غلظت بسیار بالایی از مواد معدنی هستند (بسیار سخت هستند) و یا تقریباً هیچ مادهٔ معدنی ندارند. آب بطری فاقد مواد معدنی برای دم آوری گزینهٔ مناسبی به شمار نمیرود.
یافتن آب بطری شده با سطح نرمی ایدهآل کار آسانی نیست. اما میتوانید اطلاعات روی بطریهای آب را بررسی نمایید. مواد معدنی غالباً بر حسب میلی گرم در لیتر اندازه گیری میشوند. آبی با مواد معدنی بین ۱۵۷-۵۰ میلی گرم در لیتر انتخاب کنید. بنابراین میتوان آب مناسب برای دم آوری قهوه را آب بطری با مشخصات ذکرشده و یا آب فیلترشده دانست.
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
سپاسگزارم.
خواهشمند است در مورد دمای آب (با ابزار موکاپات) نیز توضیح دهید. روایت های مختلفی هست. یک روایت است که از آب سرد داخل مخزن موکاپات استفاده شود و روایت دیگری می گوید آب جوش در مخزن موکاپات استفاده شود. ممنون میشم توضیح بدهید.