تفاوت قهوه کلمبیا با برزیل و اتیوپی
اگر شما هم از افرادی هستید که روز خود را با یک فنجان قهوه آغاز میکنند، میتوان گفت به این نوشیدنی علاقه مند هستید و اگر در گروه علاقه مندان به قهوه باشید، احتمالاً مایلید دربارهٔ نوشیدنی خود و ویژگیهای آن، به طور مثال ویژگیهای طعمی آن، منشأ دانههای آن،… بیشتر بدانید. کمربند کشت قهوه کشورهای زیادی را دربر میگیرد، اما تمامی آنها چندان شناخته شده و یا محبوب نیستند. در میان این کشورها، برزیل، کلمبیا و اتیوپی در کاشت و تولید انواع قهوه شهرت فراوانی دارند. اما تفاوت دانههای قهوهای که در این کشورها کشت میشود، دقیقاً چه مواردی است؟ این مطلب از وبسایت قهوه تلنت به بررسی تفاوتهای قهوه کلمبیا با برزیل و اتیوپی میپردازد.
بهترین ترکیب قهوه کلمبیا
همانطور که در مقالهٔ معرفی قهوه کلمبیا خواندیم، کلمبیا یکی از بزرگ ترین و خوشنام ترین تولیدکنندگان قهوه، علیالخصوص قهوه عربیکا در جهان به شمار میرود. قهوه در کلمبیا از قدمت زیادی برخوردار است؛ کاشت قهوه در این کشور به اوایل دههٔ ۱۸۰۰ میلادی باز میگردد. قهوه کلمبیا که عمدتاً از دانههای عربیکا تشکیل شده، از زیرگونههای فراوانی بهره مند است که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند. اینکه کدام یک بهتر است، تا حد زیادی بستگی به ذائقه و ترجیحات شخصی دارد. از مشهورترین زیرگونههای قهوه کلمبیا میتوان به کاتورا، تایپیکا، تولیما، سیرا نوادا، بوربون و پاکامارا اشاره کرد.
در سالهای اخیر کاشت و تولید گونههای هیبریدی رواج بسیار یافته است. برخی از متخصصان، زیرگونهٔ ترکیبی کاستیلو (Castillo) که ترکیب زیرگونههای کاتورا و تایپیکا است، را یکی از برترین زیرگونههای حال حاضر قهوه کلمبیا میدانند. این زیرگونهٔ ترکیبی توسط فدراسیون تولیدکنندگان قهوه کلمبیا با هدف مقاومت بیشتر در برابر بیماریها کشت و ارائه شده است. کاستیلو که ویژگیهای طعمی بسیار کامل، نتهای میوهای و بادی شکلات گونه را به همراه دارد، در دههٔ اخیر از محبوبیت و شهرت فراوانی برخوردار شده است.
مقاله پیشنهادی: قهوه کلمبیا چیست و معرفی انواع قهوه کلمبیا ( کلیک کنید )
قهوه کلمبیا یا برزیل
یکی دیگر از تولیدکنندگان مشهور قهوه در جهان برزیل است. اما متغیرهای فراوانی وجود دارند که باعث تفاوت قهوه برزیل با قهوه کلمبیا میشوند. قهوه کلمبیا به دلیل طیف گستردهای از طعمها شهرت زیادی دارد. دانههای قهوه کلمبیایی عطر و طعم شدید و زنندهای ندارند و بیشتر میتوان آنها را با واژهٔ متعادل توصیف کرد. قهوه برزیل تا حد زیادی از این نظر متفاوت است؛ دانههای قهوه برزیلی غالباً طعم و عطری شدید دارند. در حالی که اکثریت زیرگونههای قهوه کلمبیا یادآور طعمهای میوهای هستند، از زیرگونههای قهوه برزیل معمولاً باید نوتهای طعمی شکلات، کارامل و وانیل را انتظار داشت.
تفاوت مهم دیگر قهوه کلمبیا با برزیل، عطر آنهاست. قهوه کلمبیا رایحهای فوق العاده غنی دارد. در حقیقت زمانی که کیسهٔ قهوه کلمبیایی را باز میکنید، عطر آن تمام مشامتان را پر میکند. اما قهوه برزیلی این چنین نبوده و از رایحههایی ملایم تر برخوردار است.
به طور خلاصه میتوان گفت، دانههای قهوه کلمبیا در مقایسه با برزیل طعمهای میوهای بیشتر و سطح اسیدیتهٔ بالاتری دارند. یافتن قهوه تخصصی کلمبیا اساساً ساده تر از یافتن دانههای قهوه برزیل با کیفیت مشابه است.
تفاوت قهوه کلمبیا و اتیوپی
اتیوپی را میتوان یکی از سه تولیدکنندهٔ بزرگ قهوه در دنیا دانست. در اصل اتیوپی را زادگاه قهوه میدانند. این کشور به داشتن برخی از برترین دانههای قهوه با مشخصات طعمی متمایز و منحصربفرد که آن را از سایر مناطق جدا میسازد، در جهان مشهور است. اگرچه قهوه اتیوپی و قهوه کلمبیا هر دو بسیار باکیفیت شمرده میشوند، اما از بسیاری جهات با یکدیگر تفاوتهایی نیز دارند.
یکی از مهم ترین تفاوتهای قهوه اتیوپی و کلمبیا در ترکیب ژنتیکی گیاهان آنهاست که بر طعم دانهها هنگام رست، آسیاب و دم آوری تأثیرگذار است. انواع مختلفی از گیاهان قهوه در هر دو کشور رشد میکنند، اما به طور کلی شجره نامهٔ قهوه اتیوپی بسیار بزرگ تر و متنوع تر است.
قهوههای فرآوری شده با روش شسته شدهٔ اتیوپی به طور کلی طعم چای مانند، سبک و لطیف دارند و یادآور طعمهایی نظیر لیمو، لمون گرس و میوههای هسته دار مانند زردآلو هستند. از طرف دیگر، قهوههای اتیوپی میتوانند طعمی قابل توجه و میوهای، اکثراً توتها، شکلات و یا آجیل داشته باشند. قهوههای کلمبیایی غالباً با روش شسته شده فرآوری میشوند و طیف طعمی وسیعی را در بر میگیرند. این وسعت طعم را به طور مثال میتوان در قهوه کلمبیا سن آدولفو که یادآور میوههای استوایی است به خوبی دریافت.
برزیل، کلمبیا و اتیوپی سه تولیدکنندهٔ بزرگ و مطرح قهوه در جهان هستند. هر سه کشور به دلیل برخورداری از اقلیم آب و هوایی مناسب مکانی ایده آل برای رشد قهوه به حساب میآیند. هر کدام از این مناطق ویژگیهایی را به دانهٔ قهوه داده که آن را در نوع خود بی نظیر کرده است. قهوه کلمبیا به واسطهٔ شیرینی و طعمهای آجیلی و میوهای، قهوه برزیل به خاطر طعمهای شکلاتی و آجیلی و قهوه اتیوپی به خاطر طعمهای گُلی، میوهای و مرکبات شناخته شده هستند.
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.