انواع قهوه + فواید و مضرات آن

قهوه چیست ؟ انواع قهوه + فواید و مضرات آن

در این مقاله، با انواع قهوه آشنا خواهید شد.

قهوه، یک نوشیدنی ارزشمند گیاهی که هرکدام طعم و خواص منحصر به فرد خود را دارند.

گیاه قهوه در شرایط آب و هوایی متفاوتی کشت و برداشت می شود که گیاه آن می تواند تا به 12 متر هم برسد. جالب است بدانید که مناطق کشت قهوه میتواند در طعم، ظاهر و عطر موثر و متفاوت باشد.

بزرگ ترین تفاوتی که در دانه های قهوه وجود داشته، عطر و طعم و کیفیت دانه های قهوه با یکدیگر بوده که گاها کاملا باهم متفاوت است. پر استفاده ترین گیاهان قهوه شامل نام های عربیکا، روبوستا و لیبریکا است.

هرکدام از قهوه های فوق ویژگی خاص و منحصر به فرد خود را داشته که طعم و عطر و میزان کافئین هرکدام، متفاوت است. اگر به دنبال تامین انرژی روزانه خود هستید و یا بعد از یک روز کاری به دنبال یک نوشیدنی قهوه برای رفع خستگی خودتان هستید، شناختن نوع قهوه برای شما امری واجب و اجتناب ناپذیر است.

قهوه تلنت یکی از پیشگامان در صنعت قهوه ایران، مرغوب ترین قهوه را برای شما عزیزان عرضه می کند.

مناطق کشت انواع قهوه

همانگونه که ذکر شد، هر نوع قهوه منحصربه فرد، مهد متفاوتی را به خود اختصاص داده است.

مهد گیاه قهوه عربیکا، سودان و مناطق اتیوپی بوده اما این گیاه که امروزه در صنعت قهوه پرطرفدار شده است در کشورهای کلمبیا، برزیل، جامائیکا، کاستاریکا، کنیا و گواتمالا و پرو تولید می شوند.

عربیکا یا روبوستا ؟

در ابتدا به ویژگی هرکدام خواهیم پرداخت.

دان قهوه عربیکا (Arabica)

این قهوه بیشترین فروش قهوه در جهان را تصاحب کرده که نسبت به دان قهوه های دیگر از کیفیت بالاتری برخوردار است.

همچنین طعمی دلنشین تر و کافئین کمتری دارد.

برای مشاهده محصول مرتبط لمس کنید.

دان قهوه روبوستا  (robusta)

گیاه روبوستا در آب و هوای گرم کشت می شود و شهرت خود را به خاطر کافئین بالا و سرسخت بودنش در کشت به دست آورده است.

دان روبوستا نیز مقابل آفت ها مقاوم است و به راحتی از بین نمی رود.

دانه قهوه روبوستا کافئین بیشتری نسبت به عربیکا داشته و همچنین طعم تلخ و قوی تری نسبت به سایر دانه های قهوه دارد.

برای مشاهده محصول مرتبط لمس کنید.

قهوه لیبریکا (liberica)

فیلیپین مهد این قهوه بوده که در دهه 1890 کاشت این قهوه را آغار کرد.

این قهوه طعمی متفاوت و عطری مشابه چوب داشته که به صورت لایت و دارت رست می شود.

عربیکا یا روبوستا ؟ چه قهوه ای استفاده کنیم ؟

یکی از پرتکرار ترین سوالاتی که برای قهوه دوستان مطرح بوده تفاوت این دو قهوه است.

انواع قهوه + فواید و مضرات آن
انواع قهوه + فواید و مضرات آن

میزان کافئین

قهوه روبوستا کافئین بیشتری نسبت به قهوه عربیکا داشته که در این مقایسه روبوستا تلخ تر و عربیکا کمی شیرین تر است.

میزان کافئین عربیکا بستگی به منطقه رشد گیاه قهوه داشته که بین 0.8 الی 1.5 درصد متغییر است که این میزان کافئین در قهوه روبوستا به 1.5 الی 4 درصد متغییر می رسد.

مشخصات ظاهری دانه

دومین تفاوت در دانه های قهوه عربیکا و قهوه روبوستا دیده می شود.

قهوه عربیکا

دانه هایی تخت و صاف دارند.

انحنای بیشتر و بیضی تر هستند.

قهوه روبوستا

دانه های کوچک تر از دانه های عربیکا

گرد تر و خط انحنای کمتری در وسط لوبیای قهوه وجود دارد.

تفاوت چربی انواع قهوه روبوستا و عربیکا

دانه قهوه عربیکا چربی بیشتری نسبت به دانه قهوه روبوستا دارد. به همین علت پیشنهاد می شود که در کنار قهوه عریبکای خود از خامه و شیر کمتری استفاده کنید و یا قهوه عریبکای خود را مقداری قهوه روبوستا ترکیب کنید.

خواص و مضررات انواع قهوه

قهوه سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد غذایی مفید است که در گذشته به عنوان دارو نیز استفاده می شده است. امروزه در فرهنگ غربی، قهوه یکی از بزرگترین منبع آنتی اکسیدان ها محسوب می شود.

مضرات قهوه

هر ماده غذایی که در طول شباه روز استفاده می کنیم، در کنار خواص و فواید خود، در صورت استفاده نادرست و یا بیش از اندازه، می تواند برای سلامتی مضر باشد. قهوه، این گیاه با ارزش هم از این قائده مستثنی نیست.

نوشیدن بی اندازه قهوه باعث افزایش فشار خون شده که در افرادی که مشکل بی خوابی یا فشارخون بالا دارند را مجاب به استفاده کمتری از قهوه می کند.

نوشیدن یکی دو فنجان قهوه برای یک فرد بالغ در روز بلامانع بوده اما اگر به کافئین حساسیت دارید باید با پزشک خود مشورت و در این مورد احتیاط کنید.

قهوه خاصیت اسیدی داشته که مصرف بی رویه آن باعث بیماری های معده و روده می شود.

‫0/5 ‫(0 نظر)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.