معرفی قهوه اتیوپی کچره و مشخصات آن
اتیوپی (Ethiopia) یکی از بزرگترین و برترین تولیدکنندگان قهوه در جهان است. اتیوپی در منطقهٔ شاخ آفریقا واقع شده و پایتخت آن آدیس آبابا (Addis Ababa) نام دارد. اتیوپی به عنوان قدیمی ترین کشور مستقل آفریقایی و یکی از قدیمی ترین کشورهای جهان با قدمتی بیش از سه هزار سال شناخته میشود. دانههای قهوه با منشأ اتیوپی از محبوب ترین دانههای قهوه در جهان هستند. این کشور از مناطق زیادی تشکیل شده که هر کدام خصوصیات ویژهای به قهوه میدهند. یکی از مشهورترین این مناطق، کچره نام دارد. در این مقاله از وبسایت تلنت به معرفی قهوه اتیوپی کچره و خصوصیات آن میپردازیم.
برای مشاهده قیمت و خرید قهوه اتیوپی کچره قهوه تلنت کلیک کنید
قهوه اتیوپی کچره
اتیوپی از آب و هوای گرمسیری برخوردار است. بیشترین مناطق این کشور را ارتفاعات تشکیل داده و به طور کلی در مقایسه با مناطقی که با فاصلهٔ یکسان نسبت به خط استوا واقع شدهاند، از هوای خنک تری بهره مند است. بیشتر شهرهای بزرگ این کشور در ارتفاعی بین ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ متر از سطح دریا واقع شدهاند. مجموع این عوامل باعث شده تا اتیوپی به یکی از مهم ترین کشورهای تولیدکنندهٔ قهوه در جهان تبدیل گردد.
تولید قهوه در اتیوپی یک سنت دیرینه است که به دهها قرن قبل باز میگردد. در حقیقت منشأ قهوهای که امروزه با نام قهوهٔ عربیکا شناخته میشود، به اتیوپی برمیگردد. طبق افسانهها، در پی دیدن سرخوشی بزهای گلهاش، گیاه قهوه را کشف کرد. اما این داستان تا سال ۱۶۷۱ مکتوب نشد. بعدها قهوه به عنوان یک نوشیدنی به یمن و سپس به استانبول کنونی، قاهره و دمشق انتقال و گسترش یافت.
درختان قهوه قرنها در اتیوپی در طبیعت وجود داشتهاند. اکثر این درختان در سایه و در میان گیاهان دیگر، بدون استفاده از مواد شیمیایی کشاورزی تولید میشوند. اتیوپی به دلیل ارتفاع زیاد از سطح دریا و میزان بارندگی مناسب، مکانی ایدهآل برای رونق قهوه به شمار میرود.
دانههای قهوهٔ اتیوپی از نوع عربیکا به سه گروه تقسیم میشوند: لانگ بری (Longberry)، شورت بری (Shortberry) و موکا (Mocha). لانگ بری بزرگترین دانهها و غالباً بالاترین کیفیت طعمی را داراست. شورت بری نسبتاً کوچکتر بوده و دانههای موکا از کیفیتی مطلوب برخوردارند.
دانههای قهوه اتیوپی به واسطهٔ خصوصیات میوهای و گُلی مشهورهستند. پیچیدگی طعمی، بادی متوسط و اسیدیتهٔ بالا، از دیگر مشخصات قهوهٔ اتیوپی به شمار میروند. اتیوپی هر ساله در حدود هفت میلیون کیسهٔ قهوه تولید میکند.
مقاله پیشنهادی: قهوه اتیوپی چیست و معرفی انواع قهوه اتیوپی (کلیک کنید)
قهوه اتیوپی کچره چیست
همانطور که ذکر شد، کُچره یکی از مناطق تولید قهوه در اتیوپی است. کچره (Kochere) بخشی از منطقهٔ گِدِئو است و از شرق با گدب، از جنوب غربی با اورومیا و از شمال با یرگاچف همسایه است. دانههای قهوهٔ کچره عمدتاً کوچک هستند و در ارتفاعی بین ۱۸۰۰ و ۲۳۰۰ متری از سطح دریا رشد میکنند. اما قهوهٔ اتیوپی کچره از چه ویژگیهایی برخوردار است؟
مشخصات قهوه اتیوپی کچره
قهوهٔ اتیوپی کچره که در گروه قهوههای تخصصی قرار دارد، به دلیل رشد در ارتفاعات بالا، اساساً از اسدیتهای سرزنده بهره مند است. قهوهٔ اتیوپی کچره که با روش شستشو فرآوری شده است، اسیدیتهٔ چشمگیرتری دارد. قهوهٔ کچره نوتهایی از آناناس، لمون گرس، پشن فروت و میوهٔ ستارهای را به همراه دارد.
بهترین روش دم آوری قهوه کچره
دم افزارهای نسل سوم که در سالهای اخیر رواج زیادی یافتهاند، کنترل بیشتری بر پروسهٔ دم آوری ایجاد میکنند؛ با استفاده از این دم افزارها میتوان متغیرهای متفاوت و تأثیرگذار را تغییر داد و به نتیجهٔ مورد نظر و مطلوب دست یافت. از طرف دیگر، برای دم آوری قهوههای تخصصی میبایست از دم افزاری استفاده نمود که تمامی ویژگیهای بالقوهٔ قهوه را نمایان کند. در نتیجه میتوان گفت، بهترین روشهای دم آوری قهوهٔ کچره، روشهای پور اور و چکانهای و برترین ابزارها، دم افزارهای نسل سوم از جمله کمکس، وی۶۰ و کالیتا ویو به شمار میروند.
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.