قهوه پاناما چیست و معرفی انواع قهوه پاناما و خصوصیات آن

پاناما (Panama)  کشوری فراقاره‌ای است، بخشی از این کشور در آمریکای مرکزی، بخشی در آمریکای شمالی و بخش دیگری در آمریکای جنوبی قرار دارد. این کشور از شمال با دریای کارائیب، از جنوب با اقیانوس آرام، از غرب با کاستاریکا و از جنوب شرقی با کلمبیا همسایه است. پاناما سیتی به عنوان بزرگترین شهر و پایتخت پاناما شناخته می‌شود. تقریباً تمامی علاقه مندان به قهوه نام پاناما را به عنوان یکی از مطرح ترین خاستگاه‌های قهوه شنیده‌اند. پاناما از آب و هوایی استوایی برخوردار است و همین موضوع آن را به یکی از بهترین تولیدکنندگان قهوه تبدیل کرده است. اما قهوه پاناما چیست؟ چه انواعی را در بردارد؟ خصوصیات قهوه پاناما شامل چه مواردی می‌شود؟

قهوه پاناما چیست

پاناما ممکن است بزرگترین صادرکنندهٔ قهوه در جهان نباشد، اما خانهٔ گران قیمت ترین و با کیفیت ترین قهوه‌ های تک خاستگاه و قهوه‌های تخصصی به شمار می‌رود. پاناما کشوری استوایی است که بر روی کمربند قهوه واقع شده و از ریزاقلیم‌های متعددی شکل گرفته که برای رشد و پرورش دانه‌های قهوه با پیچیدگی طعمی و اسیدیتهٔ بالا بسیار مناسب هستند.

مقاله پیشنهادی: قهوه تک خاستگاه چیست (کلیک کنید)

کاشت و تولید قهوه از اوایل قرن بیستم و در منطقه‌ای کوهستانی به نام بوکت (Boquete) آغاز شد. این منطقه به دلیل موقعیت جغرافیایی منحصر بفرد به کانون تولید قهوه در این کشور تبدیل شده است. علاوه بر آب و هوای ایده آل، بوکت حاوی خاک آتشفشانی و در نتیجه ذخایر معدنی فراوان است که برای کشت گیاهان قهوه گزینه‌ای عالی به شمار می‌رود. ۸۲ درصد از قهوه تولیدی در پاناما دانه‌های قهوه عربیکا و تنها ۱۸ درصد آن را دانه‌های ربوستا تشکیل می‌دهند. دانه‌های ربوستا در مناطق کم ارتفاع و دانه‌های عربیکا در مناطق مرتفع پاناما کشت می‌شوند.

مناطق اصلی کاشت و تولید قهوه در پاناما را بوکت (Boquete)، ولکان بارو (Volcan Baru) و رناسیمیینتو (Renacimiento) تشکیل می‌دهند.

مقاله پیشنهادی: قهوه تخصصی چیست (کلیک کنید)

قهوه پاناما

انواع قهوه پاناما و مشخصات آن‌ها

همانطور که گفته شد، قهوه عربیکا بیشترین قهوه تولیدی در پاناما است. قهوه های پانامایی شباهتهای زیادی با قهوه هایی که در آمریکای لاتین کشت میشوند دارند،‌ نوشیدنی شفاف، شیرین و میوه ای همراه با عطر ملایم و چند نوت آجیلی، قهوه پاناما را توصیف مینماید. در عین حال، قهوه در پاناما زیرگونه‌های متفاوتی را نیز شامل می‌شود که در ادامه به توضیح مختصری دربارهٔ آن‌ها می‌پردازیم.

مقاله پیشنهادی: قهوه کلمبیا چیست و معرفی انواع قهوه کلمبیا (کلیک کنید)

قهوه پاناما گیشا

زیرگونهٔ گیشا که به شکل Geisha و Gesha نوشته می‌شود، ابتدا از جنگل‌های قهوه در پاناما و در دههٔ ۱۹۳۰ میلادی جمع آوری و از آنجا به ایستگاه تحقیقاتی در تانزانیا فرستاده شد. این قهوه برای اولین بار در سال ۲۰۰۵ زمانی که خانوادهٔ پترسون از بوکت آن را در Best of Panama شرکت دادند، به شهرت رسید. گیشا امتیازهای بسیار بالایی دریافت و رکورد قیمت دانهٔ سبز قهوه در آن زمان را شکست.

دانه‌های قهوه گیشا در ارتفاعات بالا پرورش داده شده و دستچین می‌شوند. گیشا عمدتاً در جنگل گوری گیشا در اتیوپی کاشت می‌شود. این قهوه به دلیل اسیدیتهٔ شفاف، رایحه‌های شیرین و نوت‌های میوه‌ای مانند هلو و گُلی مانند گل یاس، بسیار محبوب و مشهور است. طعم قهوه پاناما گیشا بسته به نقطه‌ای که این قهوه کاشته می‌شود، می‌تواند طیف وسیعی از طعم یادها از جمله توت، هلو، انبه، مرکبات، یاس و آناناس را در برداشته باشد. قهوه گیشا قهوه‌ای گران قیمت محسوب می‌شود؛ قیمت یک کیلوگرم از گیشا گاهاً به بیش از ۲۵۰۰ دلار نیز می‌رسد.

برای مشاهده قیمت و خرید قهوه پاناما دانکی فارم کلیک کنید

پاکامارا (Pacamara)

پاکامارا دیگر زیرگونهٔ قهوه پاناما بوده و ترکیبی از گونه‌های Pacas و Maragogype است. زیرگونهٔ پاکامارا می‌تواند شرایط سخت آب و هوایی، بادهای شدید و نور شدید خورشید را تحمل کرده و همچنان عملکرد خوبی داشته باشد. این زیرگونه از نوت‌های شیرین، میوه‌ای، مرکبات و انواع توت‌ها برخوردار است.

از دیگر زیرگونه‌های قهوه پاناما می‌توان به کاتورا، تایپیکا و لاتورکازا اشاره کرد.

بهترین روش دم آوری قهوه پاناما

برای دم آوری قهوه پاناما همواره از آب فیلترشده استفاده کنید. همچنین مطمئن شوید که قهوه به صورت یکنواخت و دقیق آسیاب شده باشد، بنابراین استفاده از یک دستگاه آسیاب با کیفیت نکته‌ای کلیدی در تعیین کیفیت محصول نهایی به حساب می‌آید. در مورد روش دم آوری، پیشنهاد ما استفاده از روش‌های پور اور و چکانه‌ای است، چرا که با فراهم کردن کنترل بیشتر بر پروسهٔ دم آوری، خصوصیات عطر و طعم دانهٔ قهوه را از دل آن بیرون می‌کشد. از طرف دیگر با استفاده از دم افزارهایی نظیر کالیتا ویو و کمکس، فنجان نهایی، قهوه‌ای شفاف، تمیز، خوش طعم و معطر خواهد بود.

‫0/5 ‫(0 نظر)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.