بهترین قهوه دنیا
اگر علاقه مند به قهوه باشید، به احتمال قریب به یقین با این پرسش که بهترین قهوهٔ جهان چیست روبرو شدهاید. اما به بهترین قهوهٔ جهان از چند جهت میتوان پرداخت. برخی بهترین قهوه را مرغوب ترین قهوه میدانند، برخی دیگر بهترین قهوه را خوش طعم ترین میدانند و حتی برخی افراد بهترین قهوه را اقتصادی ترین قهوه تلقی میکنند. اما ما در این مطلب از وبسایت قهوهٔ تلنت به بهترین قهوه از نظر کیفیت و طعم و تناسب آن با دم افزار میپردازیم.
بهترین قهوه دنیا
برای مدت زمانی طولانی زیرگونهٔ گیشا به عنوان مرغوب ترین و برترین قهوه در سراسر جهان شناخته میشد. هیچ کس کیفیت و خصوصیات خارق العادهٔ زیرگونهٔ گیشا را نقض نمیکند، اما همانطور که پیش تر ذکر کردیم، مقایسات و دسته بندیهای متفاوتی برای معرفی بهترین قهوه در جهان وجود دارند.
بهترین نوع قهوه
دانهٔ قهوه از چهار نوع اصلی برخوردار است:عربیکا، ربوستا، لیبریکا و اکسلسا. در میان تمامی انواع قهوه، عربیکا (Arabica) را میتوان به عنوان بهترین نوع قهوه معرفی کرد. دانههای قهوهٔ عربیکا که در ارتفاعات بالایی کشت شده و در شرایط آب و هوایی خاصی رشد مییابند از کیفیت بسیار بالا، اسیدیتهٔ خوشایند و طعمهای میوهای و گلی بهره مند هستند و بنا به دلایل ذکرشده، نه تنها به عنوان برترین بلکه به عنوان محبوب ترین قهوه نیز شناخته میشوند.
بهترین قهوه عربیکا
گونهٔ عربیکا از زیرگونههای بسیار متنوع و زیادی تشکیل شده است که هر کدام از آنها ویژگیهای منحصربفرد خود را دارا هستند. بهترین قهوهٔ عربیکا اگرچه تا حد زیادی به ترجیحات شخصی برمیگردد، اما عوامل و استانداردهایی نیز در این مبحث دخیل هستند. به طور کلی، قهوههایی که از خاستگاههای کلمبیا و اتیوپی نشأت گرفتهاند، زیرگونههای با کیفیت و ایدهآلی محسوب میشوند. مواردی که در ادامه آمده، به عنوان برترین و بهترین قهوه عربیکا در سال ۲۰۲۴ شناخته میشوند.
برای مشاهده قیمت و خرید قهوه تخصصی اتیوپی کچره کلیک کنید
یرگاچف اتیوپی (Ethiopian Yirgacheffe)
قهوه اتیوپی در سراسر جهان بسیار شناخته شده است، اما زیرگونهٔ یرگاچف اتیوپی به دلیل نتهای منحصربفرد گلی و اسیدیتهٔ شفافش از شهرت زیادی برخوردار است. اتیوپی که به نوعی زادگاه قهوهٔ عربیکا به حساب میآید، از فرهنگی غنی در قهوه نوشی برخوردار است و در فنجانی از یرگاچف، میتوان تمامی ابعاد این فرهنگ را دریافت کرد.
برای مشاهده قیمت و خرید اتیوپی یرگاچف هارو کلیک کنید
سوپریمو کلمبیا (Colombian Supremo)
زیرگونهٔ سوپریمو از تعادل بی نظیر، بادی متوسط و نتهای طعمی بسیار ملایم برخوردار است. البته این تنها زیرگونهٔ قهوهٔ کلمبیا نیست که طرفداران زیادی دارد. در کلمبیا به دلیل شرایط بسیار مساعد آب وهوایی همواره قهوههایی تولید میشوند که نه تنها بسیار باکیفیت تلقی میشوند، بلکه محبوبیت زیادی در بین علاقه مندان قهوه دارند.
مقاله پیشنهادی: هر آنچه در مورد قهوه تخصصی کلمبیا باید بدانید ( کلیک کنید )
از دیگر قهوههای مرغوب عربیکا میتوان به تارازو کاستاریکا و آنتیگوا گواتمالا اشاره کرد.
بهترین قهوه ربوستا
نوع اصلی دیگر قهوه که در حدود ۴۰ درصد از تولید قهوه در جهان را شامل میشود، ربوستا (Robusta) است. گیاه ربوستا برای رشد به ارتفاعات کمتری نسبت به عربیکا نیاز دارد و به طور کلی از مقاومت بالایی در برابر آفات و حشرات برخوردار است. اگرچه هم اکنون ربوستا در بسیاری از نقاط جهان یافت میشود، اما بخشهای مرکزی و غربی قارهٔ آفریقا را میتوان به عنوان منشأ اصلی ربوستا به شمار آورد. زیرگونههای اصلی ربوستا را اِرِکتا و نِگاندا تشکیل میدهند. ربوستا از نتهای طعمی چوبی و خاکی، سطح اسیدیتهٔ پایین و پس مزهٔ لاستیکی برخوردار است.
در حال حاضر، وییتنام تولیدکنندهٔ اصلی قهوهٔ ربوستا در جهان به شمار میرود. دانههای قهوهٔ ربوستا که در وییتنام کشت و پرورش مییابند از کیفیت بالایی برخوردار بوده و هم به عنوان قهوهٔ تک خاستگاه و هم قهوهٔ ترکیبی مورد استفاده قرار میگیرند.
مقاله پیشنهادی: هر آنچه در مورد قهوه ربوستا باید بدانید ( کلیک کنید )
بهترین ترکیب قهوه
قهوهٔ ترکیبی (Blend coffee) عنوانی است که در مقابل قهوهٔ تک خاستگاه قرار میگیرد. همانطور که از نامش پیداست، قهوه تک خاستگاه به قهوهای اشاره دارد که از یک خاستگاه (کشور)، یک منطقه، یک مزرعه و در بهترین حالت حتی یک درخت آمده باشد. چنین قهوهای از ثبات بالا و طعمهای منحصربفرد برخوردار است.
در ساده ترین تعریف، قهوهٔ ترکیبی ترکیب دانههای قهوه از خاستگاهها و مناطق مختلف با هدف بهینه سازی طعم، اسیدیته و بادی قهوه است. گاهی قهوهٔ ترکیبی برای اشاره به ترکیب دانههای قهوهٔ عربیکا و ربوستا نیز استفاده میشود. بسیاری از افراد هیچ کدام از این دو گونهٔ اصلی قهوه را به تنهایی نمیپسندند. اسیدیتهٔ بالای عربیکا و طعمهای تلخ و دودی ربوستا ممکن است برای آنها ناخوشایند باشد. تفاوت قهوه عربیکا و ربوستا باعث ایجاد نتیجهای نسبتاً متعادل پس از ترکیب آنها خواهد شد. به همین دلیل برشته کارها عربیکا و ربوستا را با درصدهای گوناگون ترکیب مینمایند.
بهترین ترکیب قهوه عربیکا و ربوستا
همانطور که گفته شد، عربیکا و ربوستا به میزان مختلف که همواره در مقیاس درصد است با هم ترکیب میشوند. این ترکیبات بسیار گسترده و متنوع هستند، از ده درصد عربیکا و ۹۰ درصد ربوستا گرفته تا ۹۰ درصد عربیکا و ۱۰ درصد ربوستا. طبیعتاً هر کدام از این ترکیبات ویژگیهای خاص خود را دارند. هر چقدر میزان ربوستا در ترکیب بیشتر باشد، طعمهای دودی و شکلات تلخ بیشتر دریافت شده، قهوه از بادی سنگین تر و کافئین بیشتری برخوردار خواهد بود. از طرف دیگر، میزان بیشتر عربیکا به معنی دریافت اسیدیتهٔ بیشتر، نتهای میوهای و گلی و کافئین کمتر تلقی میشود.
برای مشاهده قیمت و خرید قهوه ترکیبی کلیک کنید
بهترین نوع قهوه برای خرید
اگر قصد خرید قهوه دارید، میبایست بر اساس ترجیحات شخصیتان و نوع دم افزای که برای دم آوری قهوه استفاده میکنید، قهوهٔ مناسب خود را انتخاب نمایید.
بهترین قهوه برای موکاپات
موکاپات یکی از رایج ترین دم افزارهای خانگی قهوه به حساب میآید. موکاپات دم افزاری کاربردی بوده که قهوه تنها در عرض چند دقیقه در آن عصاره گیری میشود. اگر قصد دم آوری قهوه با موکاپات را دارید، میتوانید از هر دو گونهٔ عربیکا و ربوستا استفاده کنید. اما باید بدانید استفاده از قهوهٔ عربیکا نتایج قابل قبول تری را به همراه خواهد داشت، چراکه طعمهای ملایم تر و شیرینی بیشتری ایجاد خواهد شد. درجهٔ رست متوسط معمولاً بهترین رست برای موکاپات به حساب میآید.
بهترین نوع قهوه برای دله
دله اصطلاحی است که برای قهوهای که به روش شهرهای جنوبی ایران و برخی از کشورهای عربی دم آوری میشود مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از گونهٔ عربیکا با درجهٔ رست تیره برای قهوهٔ دله معمولاً بهترین نتیجه را به همراه دارد. البته انواع دیگری از قهوهٔ عربی وجود دارند که در جزئیات با یکدیگر تفاوتهایی دارند.
بهترین ترکیب قهوه برای اسپرسو
اگرچه عربیکا از کیفیت و خصوصیات خوشایندتری در مقایسه با ربوستا برخوردار است، اما برای عصاره گیری اسپرسو استفاده از قهوهٔ ۱۰۰ درصد عربیکا در برخی از فرهنگهای قهوه نوشی ایدهٔ چندان مناسبی نیست. گفته میشود وجود ۱۰ تا ۲۰ درصد از قهوهٔ ربوستا برای دستیابی به یک نوشیدنی اسپرسو فوق العاده، بسیار حائز اهمیت است. ربوستا نه تنها حاوی کافئین بالاتری است، بلکه حس دهانی سنگین تری نیز دارد. قهوهٔ ترکیبی نارنجی تلنت که از ۸۰ درصد قهوهٔ عربیکا و ۲۰ درصد قهوهٔ ربوستا تشکیل شده، نتهای طعمی پوست پرتقال، شکلات و بادام را به خاطر آورده و تجربهای جذاب از یک فنجان اسپرسو را خلق مینماید.
برای مشاهده قیمت و خرید قهوه تخصصی کلیک کنید
خرید بهترین قهوه
بنا بر تمام مواردی که در این مطلب گفته شد، بهترین قهوه جنبههای متفاوتی را در بر میگیرد؛ اینکه ذائقهٔ شخصی شما چیست، از چه دم افزاری استفاده میکنید و چه بودجهای را برای خرید قهوه در نظر دارید، همگی بر انتخاب و خرید بهترین نوع قهوه تأثیرگذار است. خصوصیات قهوههای مختلف و تأثیر فرآوری و درجهٔ رست بر آنها را مطالعه کرده و در نهایت نسبت به خرید بهترین نوع قهوه اقدام نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.