تفاوت قهوه عربیکا و ربوستا
محال است علاقه مند به قهوه باشید و با انواع این گیاه عجیب و بی نظیر آشنا نباشید. همانطور که احتمالاً میدانید، گیاه قهوه از چهار گونهٔ اصلی عربیکا، ربوستا، لیبریکا و اکسلسا برخوردار است. اما در میان این گونهها، دو گونهٔ عربیکا و ربوستا شناخته شده تر و البته پرکاربردتر هستند. میتوان گفت دو گونهٔ ذکرشده بیش از ۹۵ درصد قهوهٔ تولیدی در جهان را تشکیل میدهند. اما آیا تا بحال با این پرسش که تفاوت قهوهٔ عربیکا و ربوستا اساساً در چیست، روبرو شدهاید؟ اگر جواب شما مثبت است و علاقه مند به آشنایی با تفاوتهای این دو گونهٔ جذاب قهوه هستید، با ادمهٔ این مطلب از وبسایت قهوه تلنت همراه باشید.
قبل از اینکه به تفاوتهای عربیکا و ربوستا بپردازیم، بهتر است به طور مختصر این دو گونه را معرفی نماییم.
زمانی که صحبت از تولید دانههای قهوهٔ عربیکا به میان میآید، دقت ویژهای لازم است تا درختان حساس عربیکا به اندازهٔ کافی رشد کنند. عربیکا برای رشد بهینه به محیطی با دمایی بین ۱۵ تا ۲۴ درجهٔ سانتیگراد نیازمند است. عربیکا اساساً در ارتفاعات بالا قابل کشت و رشد است. این گونه به داشتن طعمی غنی، اسیدیته و رایحههای بیشتر و محتوای کافئین کمتر مشهور است.
در سوی دیگر، ربوستا گیاهی مقاوم به حساب میآید. ربوستا در ارتفاعات کمتر، بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ متر از سطح دریا قابل کشت است و مقاومتی بالا در برابر بیماریها از خود نشان میدهد. قهوهٔ ربوستا از بادی سنگین تر، پروفایل طعمی قوی تر، عطر کمتر و کافئین بالایی برخوردار است. از دانههای قهوهٔ ربوستا معمولاً در تولید قهوههای فوری استفاده میشود.
مقاله پیشنهادی: قهوه عربیکا چیست و معرفی انواع آن (کلیک کنید)
تفاوت دانه قهوه عربیکا و ربوستا
اگرچه عربیکا و ربوستا هر دو از یک خانواده هستند، اما با یکدیگر تفاوتهایی دارند. یکی از مهم ترین تفاوتهای آنها را تفاوتهای ظاهری تشکیل میدهد. گیاه عربیکا بین ۲.۵ تا ۴.۵ متر ارتفاع داشته و دانههای عربیکا بیضی شکل هستند. این در حالیست که گیاه ربوستا معمولاً تا ۶ متر رشد میکند و دانههای ربوستا بیشتر ظاهری دایرهای دارند.
مقاله پیشنهادی: قهوه ربوستا چیست و معرفی انواع آن (کلیک کنید)
تفاوت طعم عربیکا و ربوستا
یکی دیگر از تفاوتهای برجستهٔ قهوهٔ عربیکا و ربوستا، طعم آنها به شمار میرود. البته به یاد داشته باشید، حتی دانههای قهوه از یک گونهٔ همسان نیز از تفاوتهایی برخوردار هستتند. شرایط رشد، روشهای فرآوری و عوامل دیگر، مشخصات طعمی متفاوتی در فنجان ایجاد خواهند کرد. با وجود کافئین کمتر در دانههای عربیکا نسبت به ربوستا، این گونه اغلب از نظر طعم به عنوان نوع برتر شناخته میشود. عربیکا طعمهای ملایم تر، شیرین تر و البته پیچیده تری دارد. بسیاری از زیرگونههای عربیکا مانند تایپیکا و بوربون به دلیل طعمهای متعادل و رایحههای خوشایند به شهرت رسیدهاند. عربیکا با نتهای طعمی میوهای، گُلی و آجیلی همراه است. عربیکا از اسیدیتهٔ بالاتری نیز برخوردار است که البته این میزان به عوامل زیادی وابسته است.
در طرف دیگر، ربوستا با اسیدیتهٔ کمتر، طعمهای شکلاتی، دودی و معمولاً تلخ تر را به همراه دارد. همچنین محتوای کافئین بیشتر در ربوستا به همراه اسیدکلروژنیک آن (آنتی اکسیدانهای طبیعی) نتیجهٔ مکانیسم محافظت از خود گیاه در دفع آفات و بیماریها است. ربوستا از سطح بالایی از اسیدکلروژنیک برخوردار بوده و همین موضوع موجب ایجاد برخی از طعمهای ناخواسته در فنجان و در نتیجه افت کیفیت محصول نهایی خواهد شد.
برای مشاهده قیمت و خرید قهوه 100درصد عربیکا کلیک کنید
تفاوت قیمت عربیکا و ربوستا
همانطور که پیش تر گفته شد، گیاه عربیکا گیاهی حساس است و برای رشد بهینه به شرایط ویژهای نیاز دارد. اقلیم آب و هوایی، خاک، سایه، ارتفاع، … همگی در رشد عربیکا نقش مهمی ایفا میکنند. اما همه چیز به مرحلهٔ کشت و رشد خلاصه نمیشود. گیلاسهای قهوهٔ حاصل آمده از گیاه عربیکا معمولاً با دقت زیادی برداشت و حتی گاهاً دستچین میشوند. تمامی موارد ذکرشده باعث افزایش قیمت قهوهٔ عربیکا در مقابل گونهٔ ربوستا میشود. بنابراین میتوان نتیجه گرفت اکثر زیرگونههای عربیکا نسبت به زیرگونههای ربوستا از کیفیت و قیمت بیشتری برخوردار هستند.
برای مشاهده قیمت و خرید قهوه 100درصد ربوستا کلیک کنید
به طور خلاصه تفاوتهای عربیکا و ربوستا به قرار زیر است:
- دانهٔ عربیکا بیضی شکل، ولی دانهٔ ربوستا گرد است.
- قهوهٔ عربیکا از طعمهای گُلی، میوهای و آجیلی برخوردار است، در صورتی که ربوستا غالباً طعمهای شکلات تلخ و دودی را یادآور میشود.
- ارتفاع مناسب کشت و رشد عربیکا نسبت به ربوستا بیشتر است.
- ربوستا از سطح اسیدیتهٔ پایین تری نسبت به عربیکا بهره مند است.
- محتوای کافئین ربوستا در مقایسه با عربیکا بیشتر است.
- به دلیل کیفیت بالاتر، قهوهٔ عربیکا نسبت به ربوستا از قیمت بیشتری برخوردار است.
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.