قهوه بولیوی چیست و معرفی بهترین روش دم آوری قهوه تخصصی بولیوی
تقریباً تمامی دوستداران قهوه در جهان با خاستگاههای منحصربفرد قهوه آشنا هستند. یکی از خاص ترین خاستگاههای قهوه در جهان، کشور بولیوی به شمار میرود. اما چه عواملی باعث منحصربفردی قهوه بولیوی میشود؟ قهوه تخصصی بولیوی از چه انواعی برخوردار است؟ و چگونه میتوان این قهوه را به بهترین روش ممکن دم آوری کرد؟ این مطلب از قهوه تلنت به پاسخ پرسشهای ذکرشده میپردازد.
قهوه بولیوی چیست
عاشقان قهوه بولیوی چند دلیل برای علاقهٔ بیش از حد خود به قهوه این کشور دارند. اولین و مهم ترین این دلایل طعم است. اگر بخواهیم بگوییم که دلیل خوش طعم بودن قهوه بولیوی چیست باید به این نکته اشاره کنیم که مهم ترین عامل تاثیرگذار، آب و هوا و ارتفاع این کشور است. بولیوی کشوری است در آمریکای جنوبی و همسایههای آن را برزیل، پاراگوئه، آرژانتین، شیلی و پرو تشکیل دادهاند. تولید قهوه در بولیوی تاریخچهٔ کهنی دارد، اگرچه تولید قهوه به صورت جدی از سال ۱۹۵۲ در این کشور آغاز گردید. قهوه در بخشهای مختلف این کشور در ارتفاعات ۸۰۰ تا ۲۳۰۰ متر بالاتر از سطح دریا رشد پیدا میکند. اما عمدهٔ تولید قهوه در این کشور در ارتفاعات بالاتر از ۱۴۵۰ متر از سطح دریا تولید میشود. قهوه تخصصی بولیوی بسیار متمایز و معطر است. کشور بولیوی در حقیقت تمامی موارد لازم برای تولید قهوهای خارق العاده را داراست و مهم ترین این موارد ارتفاع زیاد از سطح دریاست. بسیاری از تولیدات قهوه در این کشور از شیوههای سنتی ارگانیک نشأت گرفته و بسیاری از تعاونیهای این کشور دارای گواهینامهٔ تجارت منصفانه یا Fair Trade هستند.
مقالهه پیشنهادی: قهوه اسپشیال چیست (کلیک کنید)
دانه قهوه بولیوی
همانطور که ذکر شد، دانهٔ قهوه بولیوی از رایحههای خوشایند و شیرین برخوردار است. این قهوه با نتهای میوهای مانند گلابی، سیب، زردآلود، نارنگی و لیمو همراه است. همچنین قهوه اسپشیالیتی بولیوی میتواند از طعم یادهایی نظیر شکلات، آجیل، کارامل و عسل نیز برخوردار باشد. اما بهترین طعمها در فنجان با سرد شدن قهوه پدید میآیند. قهوه بولیوی دارای بادی متوسطی است و همین موضوع باعث میشود تا آن را با قهوه کلمبیا مقایسه کنند.
برای مشاهده قیمت و خرید قهوه اسپشیال کلیک کنید
انواع قهوه اسپشیالیتی بولیوی
مناطق عمدهٔ کشت قهوه در کشور بولیوی سانتا کروز (Santa Cruz)، تاریجا (Tarija)، یونگاس (Yungas)، بنی (Beni) و پاندو (Pando) به شمار میروند. اما یونگاس را میتوان بزرگ ترین منطقهٔ تولید قهوه در این کشور دانست. تولید عمدهٔ قهوه در بولیوی را گونهٔ عربیکا و به طور خاص زیرگونههای تایپیکا و کاتورا تشکیل دادهاند.
متأسفانه تولید قهوه در بولیوی همیشه کم بوده، اما در سالهای اخیر Agricafe نقش زیادی در پرورش قهوه داشته است. این خانواده در حال حاضر صاحب ۱۲ مزرعه با عنوان ‘Finca Los Rodriguez’ است. این مزارع علاوه بر تضمین عرضه سالم قهوههای خوشمزه، ابزاری قدرتمند برای نشان دادن آنچه میتوان با استفاده از تکنیکهای کشاورزی مدرن به خرده مالکهای محلی دست یافت، بوده است.
برای مشاهده قیمت و خرید قهوه تخصصی بولیوی لاس رودریگز کلیک کنید
قهوه تخصصی بولیوی
قهوه تخصصی در سالهایی نه چندان دور کاملاً ناشناخته بود، حتی میتوان گفت چنین واژهای برای توصیف نوعی از قهوه وجود نداشت. اما با افزایش علاقه مندی به قهوههای باکیفیت، کشاورزان و تولیدکنندگان بر آن شدند تا کیفیت قهوههای تولیدی خود را افزایش دهند. یکی از منحصربفردترین و خاص ترین خاستگاههای قهوه تخصصی، کشور بولیوی است. همانطور که پیش تر اشاره کریدم، لاس رودریگز از مشهورترین مناطق و مزارع تولید قهوه تخصصی در بولیوی به شمار میرود. قهوه بولیوی لاس رودریگز برشته کاری تلنت با زیرگونهٔ پی بری کاتورا که در ارتفاعی بین ۱۴۰۰ تا ۱۶۵۰ متر از سطح دریا رشد کرده، با برخورداری از نتهای توت فرنگی، انگور رسیده و گیلاس همراه با رایحههای شیرین، بادی خامهای و اسیدیتهٔ میوهای، فنجانی بی نظیر را ارائه میدهد.
اما همانطور که احتمالاً میدانید برای دم آوری بهینهٔ قهوه تخصصی میبایست دم افزارهایی را انتخاب کرد که بیشترین میزان کنترل بر پروسهٔ دم آوری را فراهم آوردند. برای حصول این نتیجه پیشنهاد میکنیم از دم افزارهای نسل سوم مانند کالیتا ویو، وی۶۰ و کمکس استفاده کنید. هر کدام از این دم افزارها از طراحی و خصوصیات منحصربفردی برخوردار هستند که باعث حصول بهترین نتیجه از قهوه تخصصی بولیوی خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.