قهوه اکوادور چیست و بهترین روش دم آوری قهوه تخصصی اکوادور
کلمبیا، برزیل یا نیکاراگوئه، بسیاری از کشورهای آمریکای جنوبی وجود دارند که مردم آنها را با قهوههای ممتاز مرتبط میدانند. با این حال، اکوادور که در شمال غربی قارهٔ آمریکای جنوبی واقع شده، یکی از آنها نیست. گونههای عربیکا و ربوستا از این کشور کوچک، از شهرت عالی مشابه دانههای قهوه از کشور همسایه، کلمبیا برخوردار نیستند. از طرف دیگر، اکوادور قادر به رقابت با ظرفیت تولید قهوه در برزیل نیست. اما با این وجود، هنوز گنجینههایی وجود دارد که میبایست در مناطق کشت قهوه در اکوادور کشف شوند: شیرینی متمایز و رایحههای میوهای قهوه اکوادور، آن را به جایگزینی لایق برای سایر مناطق کشت قهوه تبدیل کرده است. به راستی قهوه اکوادور چه خصوصیاتی دارد که باعث جذابیت و منحصربفردیاش شده است؟ این مقاله از وبسایت قهوه تلنت شما را با قهوه اکوادور و بهترین روش دم آوری قهوه آن آشنا خواهد ساخت.
قهوه اکوادور چیست؟
قبل از اینکه با خصوصیات قهوه اکوادور آشنا شویم، بهتر است مختصری به تاریخچهٔ کشت قهوه در این کشور بپردازیم. کشت قهوه در اکوادور از اواسط قرن نوزدهم آغاز گردید. اکوادور در سال ۱۸۲۱ استقلال خود را از اسپانیا اعلام نمود و چیزی نگذشت که کشت قهوه در این کشور شروع شد. در دههٔ ۱۹۲۰، زمانی که یک بیماری تهاجمی بخش بزرگی از تولید کاکائو را تحت الشعاع قرار داد، قهوه به محصول غالب کشاورزی تبدیل گردید.
مقاله پیشنهادی: قهوه کلمبیا چیست و معرفی انواع قهوه کلمبیا (کلیک کنید)
اگرچه اکوادور تولیدکنندهٔ بزرگی در زمینهٔ قهوه به شمار نمیرود و همچنین تمرکز اصلی آن بر تولید قهوه فوری بوده، اما همانطور که ذکر شد، قهوه اکوادور از ویژگیهای منحصربفردی برخوردار است که نمیتوان آنها را نادیده گرفت. لازم به ذکر است، تولیدکنندگان به طور فزایندهای به دنبال راههایی برای تولید قهوه با بالاترین کیفیت هستند. بسیاری از تولیدکنندگان علیرغم اینکه نمیتوانند با مقادیر قهوه تولیدی در کشورهای همسایه رقابت کنند، اما شروع به تشکیل تعاونیها و انجمنها و روابط مستقیم با واردکنندگان و برشته کاران کردهاند، رویکردی که رفته رفته باعث به رسمیت شناخته شدن اکوادور به عنوان کشوری که توانایی تولید قهوهای استثنایی را دارد، میشود.
از جمله معروف ترین مناطق کشت قهوه اکوادور میتوان به مناطق مانوبی (Manabí)، لوجا (Loja)، چینچیپی (Chinchipe) و زامورا (Zamora) اشاره کرد. قهوههای اکوادور معمولاً از پیچیدگی طعمی بالا و نتهای مربایی، شیرینی و اسیدیتهٔ متوسط برخوردار هستند. تمامی این ویژگیها در یک فنجان قهوه بی نظیر اکوادور قابل دریافت است.
انواع قهوه اکوادور
در کشور اکوادور دو گونهٔ اصلی قهوه <عربیکا و ربوستا> کشت میشود و هر کدام از این گونهها از ویژگیهای مشخصی برخوردار هستند. ارتفاعاتی که قهوه در آن رشد میکند، نسبت به منطقه متفاوت است. ارتفاعات متخلف مزارع قهوه در اکوادور باعث ایجاد تمایزدر پروفایلهای طعمی قهوه این کشور میشود. ارتفاعات بالاتر و آب و هوای سردتر به دانههای قهوه اجازه میدهد تا طعمهای روشن و غنی ایجاد کنند.
میتوان گفت عمدهٔ تولید قهوه ربوستا که اساساً در بخش شمالی اکواور پرورش مییابد، در تولید قهوه فوری استفاده میشود. این در حالیست که دانههای عربیکا به دلیل کیفیت بالا عاشقان قهوه را بسیار به خود جذب میکنند.
قهوه عربیکا اکوادور
عربیکا را میتوان محبوب ترین گونهٔ قهوه در جهان دانست. عربیکا از زیرگونههای بسیار متفاوتی تشکیل میشود که برخی از مرغوب ترین آنها در اکوادورنیز کشت و تولید میشوند: تایپیکا، کاتورا، بوربون، سیدرا و پاکامارا. کاتورا به عنوان قهوهای متعادل و سرزنده و بوربون، قهوهای شکلاتی و غنی شناخته میشود. از طرفی دیگر، تایپیکا از طعمی متمایز و گُلی و پاکامارا از طعمهای پیچیده و میوهای برخوردار هستند.
برای مشاهده قیمت و خرید قهوه اسپشیال کلیک کنید
قهوه تخصصی اکوادور
در سالهای اخیر و عمدتاً به دلیل ترجیحات مصرف کنندگان، علاقهای روز افزون به تولید قهوه تخصصی در اکوادور ایجاد شده است. جالب است بدانید بسیاری از متخصصان قهوه، قهوههای تخصصی اکوادور را به عنوان جایگزینی هیجان انگیز برای دانههای قهوه از سایر مناطق معروف معرفی کردهاند. دلیل این موضوع را میتوان طعم متمایز قهوه اکوادور، شیرینی منحصربفرد، نتهای میوهای و اسیدیتهٔ خوشایند که یادآور میوههای هسته دار مانند هلو، زردآلو و آلو است، دانست.
یکی از مشهورترین انواع قهوه تخصصی با خاستگاه اکوادور، هاسییندا سانتا گرترودیس (Ecuador Hacienda Santa Gertrudis) است. زیرگونهٔ این قهوه بی نظیر سیدرا است و در ارتفاعی بالغ بر ۱۷۵۰ متر بالاتر از سطح دریا رشد میکند. طعمهای شیرین و میوهای و رایحهٔ گلی همراه با اسیدیتهٔ بسیار خوشایند، دست به دست هم میدهند تا فنجانی خارق العاده فراهم آورند.
برای مشاهده قیمت و خرید قهوه اکوادور هاسییندا سانتا گرترودیس کلیک کنید
نحوه دم آوری قهوه تخصصی اکوادور
اما بهترین روش و بهترین دم افزار برای دم آوری قهوههای تخصصی چیست؟ همانطور که احتمالاً در مطالب قبلی مطالعه کردهاید، دم افزارهای نسل سوم به دلیل ایجاد کنترل بر پروسهٔ دم آوری و امکان تغییر در فاکتورهای مؤثر بر دم آوری، قابلیت خلق بهترین فرآیند دم آوری و همچنین بهترین نتیجه را دارا هستند. بنابراین اگر علاقه مند به بهره مندی از تمامی خصوصیات قهوه تخصصی هستید، پیشنهاد میکنیم از دم افزارهایی نظیر کمکس، وی ۶۰ و کالیتا ویو استفاده کنید. دم آوری قهوه با کمکس و دیگر ابزارهای ذکرشده، نه تنها فنجانی عالی فراهم میآورد، بلکه تجربهای خوشایند از دم آوری قهوه ایجاد خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.