دم آوری قهوه با V60
بیشتر متخصصان قهوه بر این باورند که روح یک فنجان قهوه عالی در دم آوری آن نهفته است و دم افزار v60 یکی از بهترین گزینه ها در جهت یک فرآیند بی نقص در دم آوری قهوه به حساب می آید. اما آیا واقعاً این چنین است؟ چه عاملی باعث تمایز v60 از دیگر دم افزارها شده است؟ با این مطلب از قهوه تلنت همراه باشید تا با ماهیت قهوه v60 و نحوه دم آوری قهوه با این دم افزار آشنا شوید.
قهوه v60 چیست؟
داستان هاریو (Hario)، طراح دم افزار قهوه v60، شیمی، محصولات شیشه ای و قهوه را گرد هم می آورد. در حقیقت اگر در مورد دم افزار کمکس مطالعه کرده باشید، متوجه خواهید شد که آن هم توسط یک شیمیدان طراحی شده است. هاریو در سال ۱۹۲۱ در توکیو ژاپن تأسیس شد و کار خود را با تولید و فروش محصولات شیشه ای با کاربرد فیزیکی و شیمیایی آغاز کرد. پس از گذشت ۳۰ سال، این کمپانی هاریو گلس (Hario Glass) را تولید کرد که از مواد معدنی ۱۰۰ درصد طبیعی و کاملاً دوستدار محیط زیست ساخته می شود. هاریو در سال ۱۹۴۹ اولین محصول خانگی خود که سایفون قهوه با فیلتر شیشه ای بود را روانه بازار کرد.
اگرچه هاریو تا به حال صدها جایزه را ازآن خود کرده، اما v60 به عنوان معروف ترین طراحی و ساخته این شرکت شناخته می شود. هاریو v60 (Hario V60) یک دم افزار قهوه با روش چکانه ای است. دم آوری قهوه با روش چکانه ای به عنوان ریختن آب داغ بر روی قهوه آسیاب شده ای که درون فیلتر قرار دارد تعریف می شود. آب داغ باعث ایجاد واکنش هایی در قهوه شده و عصاره آن را جدا می نماید.
مقاله پیشنهادی: قهوه تخصصی یا قهوه اسپشیالیتی چیست (کلیک کنید)
دم افزار v60 از طراحی کاربردی و بی نقص برای استفاده آسان و عصاره گیری بهینه برخوردار است. حرف V از شکل مخروطی دم افزار و عدد ۶۰ از زاویه ۶۰ درجه مخروط آن آمده است. تنها لازم است آن را روی یک ظرف (کارافه) قرار داده و فیلتر مخصوص را داخل آن قرار دهید. قهوه آسیاب شده را درون این فیلتر ریخته و پس از اضافه کردن آب از قهوه عصاره گیری می شود. نتیجه، قهوه ای سبک، شفاف و خوش طعم خواهد بود.
نحوه دم آوری قهوه با v60
لازم به ذکر است در دم آوری قهوه با v60 دو متغیر بسیار مهم به حساب می آیند: سایز آسیاب و ریزش آب. اگر آب را به آرامی اضافه کنید، نتیجه یک قهوه با بادی بالا خواهد بود. این در حالیست که اضافه کردن آب با سرعت زیاد منجر به عصاره گیری ضعیف و بادی کمتر خواهد شد. سایز آسیاب می تواند بر روی بادی قهوه تأثیر زیادی داشته باشد؛ اگر از سایز کوچکی استفاده کنید آب به راحتی در میان قهوه جریان پیدا نخواهد کرد.
طرز تهیه قهوه v60
برای دم اوری قهوه با v60 می توانید مراحل زیر را دنبال کنید. به یاد داشته باشید به دلیل شکل مخروطی v60، به کتری gooseneck که گردنی بلند دارد نیاز دارید. در غیر این صورت کنترل بسیار کمی بر ریزش آب بسیار وجود خواهد داشت.
- آب را تا دمایی بین ۹۶ تا ۹۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.
- فیلتر کاغذی را در امتداد درزها تا بزنید.
- فیلتر را کاملاً خیس کنید. این کار نه تنها باعث از بین رفتن طعم های ناخوشایند کاغذ خواهد شد، بلکه به گرم شدن دم افزار نیز کمک می کند.
- ۲۰ گرم دانه قهوه را با سایز متوسط – ریز آسیاب کنید. می توانید از قهوه آسیاب شده نیز در روش دم اوری v60 استفاده نمایید.
- دو برابر مقدار قهوه ای که درون فیلتر دارید، آب اضافه کنید. در حدود ۳۰ ثانیه صبر کنید تا بلومینگ اتفاق بیفتد. هنگامی که آب گرم با بستر قهوه پیدا می کند، حباب هایی ایجاد می شود. این حباب ها در حقیقت باعث آزادشدن دی اکسیدکربن اضافی از قهوه می شوند. این فرآیند با نام بلومینگ (Blooming) شناخته می شود.
- مجدداً با حرکت دورانی آب را به قهوه اضافه کنید. دوباره کمی صبر کرده و مابقی آب را با همان حرکت چرخشی به قهوه بیفزایید. این پروسه بین ۲ تا ۴ دقیقه به طول می انجامد.
- در نهایت فیلتر کاغذی را از دم افزار خارج کرده و قهوه را سرو نمایید.
فراموش نکنید:
- از سایز آسیاب ریز استفاده نکنید.
- v60 از جنس های مختلفی نظیر شیشه، سرامیک، پلاستیک و مس ساخته می شود که در بین آن ها جنس مسی بالاترین میزان حرارت را حفظ می کند.
- ریزش آب را به صورت دورانی و خلاف جهت عقربه های ساعت انجام دهید تا تلاطم بیشتر در بستر قهوه و در نتیجه عصاره گیری بهتری ایجاد گردد.
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.