دم آوری قهوه با دستگاه دریپ کافی

امروزه نوشیدن قهوه بخش جدایی ناپذیر زندگی روزانهٔ بسیاری از افراد است. شاید جزء افرادی باشید که علاقه مند به دم افزارهای عجیب و روش های دم آوری پیچیده باشند، شاید هم کاملاً برعکس، هدف شما لذت بردن از یک فنجان قهوه است، نه پروسهٔ دم آوری قهوه . اگر در گروه دوم قرار دارید، این مقاله که به دم آوری قهوه با دستگاه دریپ کافی می پردازد، برای شماست.

دریپ کافی چیست

قهوه ساز دریپ کافی چیست؟

قهوه ساز دریپ (Drip Coffee maker) یک دستگاه کاملاً برقی است که برای دم آوری قهوه به روش چکانه ای طراحی شده و مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه با چکاندن آب داغ بر روی دانه های آسیاب شدهٔ قهوه ای که در فیلتر قرار گرفته از قهوه عصاره گیری می کند. قهوه ساز دریپ کافی به دلیل راحتی، سادگی و قهوهٔ خوش طعمی که دم آوری می کند از محبوبیت بسیاری برخوردار است. این دستگاه بر اساس ظرفیت سرو و گزینه های مختلف دم آوری، در سایزها و انواع مختلف یافت می شود.

اجزای اصلی یک دستگاه دریپ کافی را یک مخزن آب، المنت برای گرمایش، یک بسکت برای فیلتر و یک کاراف تشکیل می دهند. آب در مخزن مخصوص ریخته شده و با استفاده از الکتریسیته تا دمایی در حدود ۹۶ درجهٔ سانتی گراد گرم می شود. سپس آب گرم از طریق لوله هایی به قسمت دریپ، جایی که به طور مساوی بر روی قهوهٔ آسیاب شده توزیع شود، منتقل می گردد.

مقاله پیشنهادی: قهوه تخصصی چیست (کلیک کنید)

قهوه ساز دریپ کافی

اجزای دستگاه دریپ کافی

• مخزن آب (Water Reservoir)

مخزن آب یکی از ضروری ترین بخش های دستگاه دریپ کافی به حساب می آید. در این مخزن آب مورد نیاز برای دم آوری قهوه ریخته و گرم می شود.

• سبد فیلتر (Filter Basket)

سبدهایی که مخصوص قرارگرفتن فیلتر هستند، یکی از مهم ترین اجزاء دستگاه های کافی دریپ را تشکیل می دهند، چرا که قهوهٔ آسیاب شده را در خود جای می دهند. این سبدها می توانند از فلز یا پلاستیک ساخته شوند و عملکرد اصلی آن ها جلوگیری از ورود قهوهٔ آسیاب شده به محصول نهایی است. آب داغ از قهوهٔ آسیاب شده عبور کرده و طعم ها و روغن ها را استخراج می کند. سبد فیلتر تضمین می کند که فقط مایع عبور کرده و تفالهٔ قهوه باقی می ماند.

• کارافه (Carafe)

کارافه به ظرف یا محفظه ای گفته می شود که عصارهٔ قهوه در آن جمع می شود. این ظرف می تواند از هر جنسی ساخته شود. البته که جنس این ظرف در گرم نگه داشتن قهوه بسیار تأثیرگذار است. کارافه در قسمت زیرین سبد فیلتر قرار می گیرد، دقیقاً جایی که قهوهٔ عصاره گیری شده در هنگام چکیدن از فیلتر در آن ریخته می شود.

• شاورهد (Showerhead)

شاورهد قطعه ای است که برای توزیع یکنواخت آب گرم بر روی قهوهٔ آسیاب شده در سبد فیلتر طراحی شده است. این جزء توزیع آب به صورت مساوی بر روی تمامی قسمت های قهوهٔ آسیاب شده را تضمین می کند.

• المنت گرمایش (Heating Element)

المنت گرمایش دستگاه نقشی حیاتی در فرآیند دم آوری قهوه ایجاد می کند. همانطور که ذکر شد، این المنت آب را به دمای حدود ۹۶ درجهٔ سانتی گراد رسانده و سپس آن را از طریق یک لوله به شاورهد منتقل می کند تا شاورهد آب را به صورت یکنواخت بر بستر قهوه توزیع نماید.

دم آوری قهوه به روش دریپ

مقاله پیشنهادی: دم آوری قهوه با موکاپات (کلیک کنید)

انتخاب نوع دانهٔ قهوه و سایز آسیاب

نوع دانهٔ قهوه، درجهٔ رست و سایز آسیاب آن تأثیر مستقیمی بر نتیجهٔ محصول نهایی دارد. زمانی که صحبت از انواع دانهٔ قهوه به میان می آید، به طور کلی با دو نوع دانهٔ عربیکا و ربوستا مواجه هستیم. دانه های عربیکا به دلیل کیفیت بالاتر و ارائهٔ طیف وسیعی از طعم ها از محبوبیت بیشتری برخوردارند.

از طرف دیگر، درجهٔ رست نیز بر کیفیت قهوه بسیار تأثیرگذار است. اساساً رست روشن طعم های میوه ای، رست متوسط طعم های غنی، کمی پیچیده و تلخی ملایم و در نهایت رست تیره طعم های دودی و بسیار قوی ایجاد می کند.

انتخاب سایز آسیاب نیز نقش مهمی در فنجان بازی می کند. به طور کلی برای دستگاه های دریپ کافی بهتر است از سایز آسیاب متوسط استفاده کرد، چرا که به آب اجازه داده می شود طعم و روغن قهوه را به طور مطلوب استخراج کند. به یاد داشته باشید در صورت امکان قهوه را دقیقاً قبل از شروع فرآیند دم آوری آسیاب کنید، زیرا بخش اعظمی از عطر و طعم آن حفظ می شود.

نحوه دم آوری قهوه با دستگاه دریپ

همانطور که گفته شد، کار با دستگاه دریپ کافی بسیار آسان است. تنها کافیست مخزن آب دستگاه را پر کرده، قهوهٔ متوسط آسیاب شده را درون فیلتر قرار داده و دکمهٔ دم آوری یا شروع را فشار دهید. بعد از چند دقیقه، عصارهٔ قهوه شروع به چکیدن داخل کارافه می کند و در نهایت می توانید قهوه را در فنجان سرو نمایید.

‫5/5 ‫(1 نظر)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.