دمآوری قهوه با اروپرس
دنیای لوازم جانبی و ابزارهای دمآوری قهوه بسیار گسترده است و به نظر میرسد که به رشد خود ادامه میدهد. از سایفونهای کمی پیچیده گرفته تا دریپرهای سبک و کاربرپسند، برای تمامی افراد و علائق ابزار جدیدی وجود دارد. اما در این دنیای وسیع، اروپرس یکی از وسایل قابل توجهی است که برای اکثر علاقهمندان به قهوه جذاب است. استفاده از اروپرس آسان بوده و محصول نهایی آن قهوهای خوش طعم است. با این مطلب از وبسایت قهوهٔ تلنت همراه باشید تا با دمآوری قهوه با اروپرس آشنا شوید.
اروپرس چیست؟
اروپرس / ائروپرس (AeroPress) یک قهوهساز دستی است که توسط استاد اسبق دانشگاه استنفورد، آلن آدلر (Alan Adler) در سال ۲۰۰۴ میلادی اختراع شده است. هدف اولیهٔ آدلر کاهش اسیدیته و تلخی در فنجان قهوهٔ روزانهاش بود. او دمآوری قهوه با فرنچ پرس و دستگاه اسپرسو را امتحان کرده بود، اما از کنترل محدود بر فرآیند دمآوری با این دو دمافزار احساس نارضایتی میکرد. به همین دلیل تصمیم گرفت دمافزاری را طراحی کند که کنترل بیشتری بر فاکتورهای مهم در دمآوری فراهم آورد. اروپرس به طور رسمی در نوامبر سال ۲۰۰۵ میلادی روانهٔ بازار شد.
اروپرس از یک محفظهٔ استوانهای شکل نیمه شفاف و یک پیستون سیلیکونی ضدهوا تشکیل شده است. به منظور نگهداری فیلتر کاغذی گرد، یک درپوش فیلتر در انتهای این ابزار پیچ میشود. محفظه و پیستون اروپرس از پلاستیک شفاف ساخته شدهاند که غالباً به رنگ خاکستری در میآید. در ساخت مدلهای اولیهٔ اروپرس از پلی کربنات استفاده میشد، اما رفته رفته استفاده از پلی پروپیلن (polypropylene) رواج بیشتری پیدا کرد.
اروپرس قهوه را به روش غوطهوری دمآوری میکند. روش غوطهوری در دمآوری قهوه یا همان immersion، به عنوان غوطهورشدن قهوهٔ آسیابشده در آب و زمان دادن به آن با هدف دمآوری تعریف میشود. در اروپرس، دانههای آسیابشدهٔ قهوه درون آب و داخل این دمافزار غوطهور میشوند، سپس با فشاردادن پیستون از داخل محفظه، از فیلتر عبور میکنند. با اروپرس میتوانید قهوهای با غلظت و بادی بالا تهیه کنید و البته سازندهاش آن را به عنوان تداعیکنندهٔ «سبک اسپرسو» توصیف میکند. اما به طور کلی میتوان از اروپرس در تهیهٔ بیشتر قهوهها استفاده کرد.
همانطور که گفته شد، قهوهساز اروپرس از سبک غوطهوری استفاده مینماید. قهوهٔ متوسط آسیابشده با زمان دمآوری کوتاه در محفظهٔ دمافزار غوطهور میشود، بر خلاف فرآیند دمآوری با فرنچ پرس که قهوهٔ درشت آسیابشده در زمان طولانی دمآوری میشود. فشاری که هنگام فشاردادن پیستون از داخل محفظه ایجاد میشود، باعث استخراج طعمهای لذیذ بیشتر خواهد شد. از طرف دیگر، عبورکردن قهوه از داخل فیلتر قهوهٔ شفافتری را به ارمغان خواهد آورد.
نحوهٔ دمآوری قهوه با اروپرس
ظاهر اروپرس ممکن است در ابتدا گیجکننده باشد، اما به محض اینکه یک بار از آن استفاده کنید، متوجه آسانی و جذابیت تکنیک مورد استفاده در این ابزار خواهید شد. در دستورالعمل اصلی استفاده از اروپرس، قهوهٔ متوسط آسیابشده در قسمت پایینی استوانهٔ بزرگتر روی یک میکروفیلتر کاغذی قرار میگیرد. آبی با دمای بین ۷۹ تا ۸۵ درجهٔ سانتیگراد (بسته به درجهٔ رست) بر روی آن ریخته میشود و در نهایت پیستون به سمت پایین فشار داده میشود. اگرچه استفاده از اروپرس آسان است، اما درنظر گرفتن چند نکته بسیار مهم به حساب میآید.
- برای بهترین تجربهٔ دمآوری از آسیاب متوسط-ریز استفاده کنید. بهترین سایز آسیاب برای استفاده در اروپرس، بین آسیاب قهوهٔ دریپ و آسیاب اسپرسو است.
- هنگام استفاده از اروپرس، اعمال فشار کمتر در واقع فرآیند را سریعتر و سادهتر میکند. میزان فشار دست را در تمام طول دمآوری به یک اندازه نگاه دارید.
- برای دمآوری قهوهٔ گرم با اروپرس، از آب با ۱۷۵ درجهٔ فارنهایت (۸۰ درجهٔ سانتیگراد) و برای قهوهٔ سرددم (کلدبرو) از آب با دمای اتاق استفاده کنید.
- توصیه میکنیم قبل از فشاردادن پیستون، قهوه و آب را به مدت ۱۰ ثانیه برای قهوهٔ گرم و ۶۰ ثانیه برای قهوهٔ سرددم، را هم بزنید.
- برای تهیهٔ قهوه با اروپرس میتوانید از دستورالعمل زیر استفاده کنید.
- فیلتر کاغذی را داخل قسمت مخصوص به آن قرار داده و به خوبی آن را خیس کنید.
- درپوش را روی آن بپیچانید.
- ۱۴ گرم قهوهٔ آسیابشده را داخل فیلترکاغذی که از قبل خیس کردهاید قرار دهید.
- ۲۰۰ گرم آب حدود ۸۰ درجهٔ سانتیگراد را روی قهوه و درون محفظه بریزید.
- مخلوط آب و قهوه را به خوبی هم زده و پیستون را متصل نمایید.
- ۲ دقیقه صبر کنید. پیستون را درآورده و ۳ بار دیگر هم بزنید.
- پیستون را دوباره متصل کرده و آن را به آرامی فشار دهید. این مرحله میبایست حدود ۳۰ ثانیه به طول انجامد.
قهوهٔ شما آماده است. از آن لذت ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.