کالیتا چیست و نحوه دم آوری قهوه با کالیتا
علاقه به قهوه و قهوه نوشی در سراسر جهان همواره رو به رشد است. البته تنها علاقه مندی به قهوه نیست که افزایش پیدا کرده، بلکه ابزارها و روشهای دم آوری نیز از این قافله عقب نماندهاند. یکی از پرکاربردترین ابزارهای دم اوری قهوه ، چه در خانه، چه در کافه، کالیتا ویو نام دارد. در این مطلب از وبسایت تلنت به آشنایی و نحوه دم آوری قهوه با کالیتا که در اصل ریشهای ژاپنی دارد، میپردازیم.
کالیتا چیست؟
کالیتا (Kalita) در اصل به عنوان یک شرکت ژاپنی و یکی از پیشتازان صنعت قهوه به شمار میرود. محصولات این شرکت مورد ترجیح بسیاری از متخصصان صنعت قهوه در سراسر جهان است، چرا که این شرکت همواره در جهت نوآوری و کیفیت تلاش میکند. کالیتا برای اولین بار در نیهونباشی (Nihonbashi)، توکیو در سال ۱۹۵۸ میلادی تأسیس گردید. محصولات اصلی این شرکت را تجهیزات قهوه تشکیل دادهاند.
یکی از محبوبترین محصولات شرکت کالیتا، دم افزارهای سری وِیو (The Wave Series coffee drippers) هستند. زمانی که صحبت از کالیتا ویو به میان میآید، همه چیز به طراحی این دم افزار مربوط میشود. بر خلاف دیگر دم افزارهای مخروطی با یک سوراخ در قسمت پایین، کالیتا ویو از یک سطح صاف با سه سوراخ برای عصاره گیری قهوه برخوردار است. هدف از سه سوراخ به حداقل رساندن کانال سازی آب است. نکتهٔ اصلی این است که آب به طور یکنواخت عصارهٔ قهوه را از قهوهٔ آسیاب شده خارج کرده و در نهایت یک فنجان قهوهٔ روشن و خوش طعم ایجاد میکند. در حقیقت، کالیتا ویو با توزیع آب به طور مساوی بر بستر قهوه، کنترل بیشتری بر فرآیند دم آوری ایجاد میکند. این دم افزار در دو اندازهٔ ۱۵۵ و ۱۸۵ عرضه میشود.
دم افزار کالیتا قهوه را با ترکیبی از روشهای چکانهای و غوطه وری عصاره گیری میکند. دم آوری قهوه به روش غوطه وری دقیقاً به معنای غوطه ور کردن قهوهٔ آسیاب شده در آب است. در دیگر سو با روش پوراور روبرو هستیم که یکی از متدهای دم آوری قهوه به روش چکانهای به حساب میآید و به عنوان ریختن آب داغ بر روی قهوهٔ آسیاب شده تعریف میشود.
مقاله پیشنهادی: دم آوری قهوه به روش چکانه ای (کلیک کنید)
نحوهٔ دم آوری قهوه با کالیتا ویو
اگر میخواهید یک فنجان قهوهٔ خوش طعم درست کنید، فقط دستورالعمل مهم نیست، بلکه فاکتورها و شیوههای دم آوری نیز حائز اهمیت هستند. قبل از دم آوری قهوه با کالیتا لازم است به چند موضوع به طور خلاصه اشاره کنیم.
دانههای قهوه:
آگاهی و انتخاب دانهٔ مناسب برای دم آوری قهوه نکتهٔ بسیار مهمی شمرده میشود. هنگام خرید قهوه به تاریخ رست توجه کنید. معمولاً بهترین زمان خرید قهوه دو هفته پس از برشته شدن است. سعی کنید به جای قهوهٔ آسیاب شده دانهٔ قهوه تهیه کرده و قبل از هربار دم آوری آن را آسیاب کنید.
آسیاب کردن:
همانطور که پیشتر ذکر شد، آسیاب کردن قهوه درست قبل از دم آوری آن، تأثیر زیادی در فنجان شما ایجاد خواهد کرد. برای دم افزار کالیتا ویو بهتر است قهوه را با درجهٔ متوسط آسیاب کنید.
نسبت دم آوری:
همانند پخت غذا، دم آوری قهوه نیز نیاز به یک دستورالعمل مشخص دارد. یکی از موارد مهم در این دستورالعمل، نسبت قهوه به آب است. اگرچه بسیاری از متخصصان نسبت ۱:۱۵، یعنی به ازای هر ۱۵ گرم آب ۱ گرم قهوه، را توصیه میکنند، اما ممکن است نسبتهای دیگر را امتحان کنید و نتیجهٔ دلخواهی بگیرید.
مقاله پیشنهادی: دم آوری قهوه با V60 (کلیک کنید)
دم آوری قهوه با کالیتا
دستورالعملی که در ادامه آمده برای دم آوری با دم افزار کالیتا ویو ۱۵۵ است.
- آب را گرم کنید تا دمای آن بین ۹۰ تا ۹۵ درجهٔ سانتیگراد برسد.
- فیلتر کاغذی را با آب داغ خیس کرده و آن را داخل کالیتا ویو قرار دهید.
- ۱۶ گرم قهوه را با درجهٔ متوسط آسیاب کنید. همچنین میتوانید از قهوهٔ از پیش آسیاب شده استفاده نمایید.
- فنجان را روی ترازو و زیر کالیتا ویو قرار دهید.
- قهوه را اضافه کرده و تایمر ترازو را فعال کنید. هدف ما عصاره گیری قهوه ۲۵۰ میلی لیتر در ۲ دقیقه و ۳۰ ثانیه است.
- برای اولین بار، دو برابر آب به قهوه اضافه کنید، یعنی حدود ۳۵ میلی لیتر.
- بعد از چند ثانیه به آرامی و با حرکت دورانی به ریختن آب ادامه دهید تا به ۱۵۰ میلی لیتر برسد.
- کمی صبر کرده و دوباره آب را اضافه کنید تا به ۲۵۰ لیتر برسد.
قهوهٔ شما آماده است. از نوشیدن آن لذت ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.