قهوه ترک چیست؟ + معرفی انواع قهوه ترک

قهوه ترک نه تنها بخش بزرگی از فرهنگ ترکیه به شمار می رود، بلکه به عنوان سنتی دیرینه همواره عزیز شمرده شده است. قهوه ترک که از فرهنگ و تاریخی غنی برخوردار است، بسیار بیشتر از یک نوشیدنی صبحگاهی به حساب می آید؛ این نوشیدنی سرشار از سنت هایی است که در طول اعصار نسل به نسل منتقل شده است. در واقع قهوه ترک به قدری منحصر بفرد است که در سال ۲۰۱۳ در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو به ثبت رسید. با این مطلب از وبسایت قهوه تلنت همراه باشید تا در مورد ترکیب قهوه ترک چیست توضیحاتی ارائه دهیم و با این نوشیدنی شگفت انگیز و منحصربفرد بیشتر آشنا شوید.

قهوه ترک چیست

داستان قهوه ترک چیست؟

اما داستان قهوه ترک چیست و تاریخ پیدایش آن به چه زمانی باز می گردد؟ ریشهٔ قهوه ترک به قرن شانزدهم برمی گردد، زمانی که تاجران سوری آن را با خود به استانبول آوردند. پس از آن این نوشیدنی در اواسط قرن هفدهم به بخشی ضروری از مراسم دربار عثمانی تبدیل شد. برخی از آداب و رسوم تاریخی قهوه نیز بخشی از ازدواج شدند، به طور مثال زنان در مورد دم آوری قهوه ترک آموزش می دیدند و خواستگاران احتمالی آن ها را بسته به اینکه تا چه اندازه در آماده سازی این نوشیدنی مهارت دارند، مورد قضاوت قرار می دادند.

قهوه خانه ها حدود پنج قرن پیش به ترکیه آمدند. قهوه خانه ها به عنوان مکان های گردهمایی های اجتماعی و صرفاً برای مردان آغاز گردید و زنان معمولاً در خانه از نوشیدن قهوه لذت می بردند. قهوه خانه های ترکیه همچنین بخش مهمی از تاریخ شفاهی این کشور به شمار می روند، چرا که در زمان امپراتوری عثمانی مکان هایی برای داستان سرایی بودند.

مقاله پیشنهادی: جذوه چیست و نحوه دم آوری قهوه ترک (کلیک کنید)

قهوه ترک چیست ؟

قهوه ترک قهوه بسیار ریز آسیاب شده ای است که با جوشاندن دم آوری می گردد. می توان از انواع دانه های عربیکا و ربوستا در تهیهٔ قهوه ترک استفاده کرد، اما به طور معمول، دانهٔ قهوه عربیکا به دلیل کیفیت بالا بهترین گزینه برای قهوه ترک به حساب می آید. در حقیقت نام قهوه ترک از نوع آماده سازی آن برآمده و ربطی به نوع دانهٔ قهوه آن ندارد. اولین قدم در تهیهٔ قهوه ترک، پس از رست قهوه، آسیاب آن است. قهوه ترک از آسیاب مخصوص به خود برخوردار است. در این آسیاب قهوه به صورت پودر درمی آید. سپس قهوه آسیاب شده در دم افزاری به نام جذوه ریخته شده و به همراه آب و گاهاً شکر (بسته به سلیقه) دم آوری می گردد. به محض اینکه مخلوط آب و قهوه شروع به حباب زدن و در نهایت کف کردن کند، می بایست از روی حرارت برداشته شود. در روش استاندارد دم آوری قهوه ترک، جذوه تا دو بار دیگر بر روی اجاق گذاشته شده و قبل از اینکه بجوشد برداشته می شود.

پس از آماده شدن، قهوه ترک در فنجان های کوچک ۷۵ میلی لیتری با نام Demitasse سرو می شود. به منظور جلوگیری از وارد شدن بیش از حد تفاله های قهوه به داخل فنجان، قهوه ترک می بایست با دقت زیادی در فنجان ریخته شود. معمولاً در کنار فنجان قهوه یک لیوان آب گذاشته می شود.

برای سفارش و خرید قهوه ترک کلیک کنید

انواع قهوه ترک

انواع قهوه ترک

تمامی انواع قهوه ترک در دم افزار جذوه یا همان ایبریک دم آوری می شود. اما تغییراتی جزئی قهوه ترک را به انواعی که در ادامه آورده شده تقسیم بندی می کند:

1.قهوه مِنَنگیچ (Menengiç):

این نوع از قهوه از دانه های درخت pistacia terebinthus تهیه می شود. این نوشیدنی حاوی کافئین نیست، اما به جای آن طعمی میوه ای دارد که بسیاری از مردم از آن لذت می برند. مننگیچ به روش سنتی ترکی تهیه و دم آوری می شود.

2.قهوه سنگی (Stone ground):

این نام گذاری به دلیل نوع آماده سازی این نوشیدنی است که در هاون سنگی انجام می گیرد. از نظر طعم و رنگ نوع سبک تری از قهوه ترک به حساب می آید و علاوه بر این طعمی خامه ای دارد.

قهوه میرا (Mirra):

کلمهٔ میرا به معنی «تلخ» است و به دلیل طعم قوی و شدید این نوع از قهوه ترک، به آن میرا گفته می شود. در این نوع، دانه های قهوه دو بار رست داده می شوند و به همین دلیل محصول نهایی از تلخی بیشتری برخوردار خواهد بود. به قهوه میرا گاهاً هل و سایر ادویه ها اضافه می گردد.

قهوه ترک ارمنی

در دسته بندی دیگری با قهوه ترک ارمنی مواجه هستیم. این نوع از قهوه، غلیظ و مطابق ذائقهٔ خانواده های ارمنی است. زمانی که ارمنی ها در جزیره ای به نام کورفو (Corfu) ساکن شدند، این قهوه را به آن منطقه معرفی کردند، جایی که به دلیل منشأ شرقی آن به قهوه شرقی نیز مشهور است. البته قهوه ترک در مناطق دیگری از قبیل یونان، جمهوری چک، اسلوواکی، لهستان، لیتوانی و حتی ایران طرفداران زیادی دارد و با حفظ هویت اصلی دم آوری و سرو می گردد.

مقاله پیشنهادی: طرز تهیه قهوه ترک (کلیک کنید)

قهوه ترک سنتی معمولاً با سه روش مختلف، روی شن، روی ذغال و روی خاکستر دم آوری می شودکه هر کدام از آن ها باعث ایجاد تفاوت کمی در فنجان خواهند شد. اما رایج ترین روش تهیهٔ قهوه ترک، علی الخصوص در منازل بر روی اجاق گاز است.

‫5/5 ‏‫(2 نظر)‬
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.